Martina Mlinarević građanima BiH: Idem u Prag, unatoč sabotažama i zlostavljanju

Martina Mlinarević građanima BiH: Idem u Prag, unatoč sabotažama i zlostavljanju
Foto: Facebook

MARTINA MLINAREVIĆ, nekadašnja kolumnistica Indexa, na Facebooku je objavila da sredinom ovog mjeseca odlazi u Prag gdje će obnašati dužnost veleposlanice Bosne i Hercegovine u toj zemlji.

"Unatoč višemjesečnim političkim pritiscima i medijskom cyberbullyingu, sabotažama i pokušajima da mi se napakosti na sve načine, danas je održan moj Završni razgovor pred Ministarstvom vanjskih poslova, a nekadašnji ambasadori, šefovi Odsjeka i sudionici, u javnom obrazlaganju na koncu mog govora složili su se da je to bila najbolja prezentacija i izlaganje novoimenovanog ambasadora u zadnjih dvadesetak godina. Inovativno, otvoreno i drugačije. Hvala što ste stajali uz mene, bezuvjetno. Sredinom siječnja odlazim za Prag i dat ću sve od sebe da budem istinski predstavnik Bosne i Hercegovine koji će služiti vama na ponos", napisala je Martina.

Podsjećamo, nakon što se saznalo da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio prijedlog za njeno imenovanje za ambasadoricu BiH u Republici Češkoj, Mlinarević je dobila čak i prijetnje smrću

Mlinarević je godinama bila istaknuta kolumnistica koja je bez zadrške pisala o raznim društvenim tabuima i oštro kritizirala političke elite. Objavila je nekoliko knjiga, a onda je oboljela od raka koji je postao njena nova književna tema. Svoju bitku s ovom teškom bolešću opisala je u potresnoj knjizi Huzur koja je oduševila čitatelje i čitateljice u cijeloj regiji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara