Martina Navratilova će bivšoj curi prema sudskoj nagodbi isplatiti tri milijuna dolara

Tekst: I.M.
Foto: JLP

BIVŠA teniska zvijezda Martina Navratilova nakon dvogodišnjeg povlačenja po sudovima prema nagodbi će bivšoj djevojci, 57-godišnjoj Toni Layton, isplatiti tri milijuna američkih dolara za šutnju. Toni, koja je zbog Navratilove svojedobno napustila supruga Jefferyja Lamberta, Martininog računovođu, prijetila je da će javnosti otkriti sve njihovo prljavo rublje, a usput je i tužila bivšu tenisačicu za "emocionalnu, mentalnu i psihičku traumu koju je doživjela zbog nenajavljenog prekida".

"Ima puno kostura u Martininom ormaru. Zapravo, ima ih puno skladište i znam za sve njih", kazala je još 2008. godine Toni ljutita nakon što ju je u siječnju te godine, nakon osam godina veze, Navratilova ostavila i izbacila iz njihova doma na Floridi. Sudska bitka između Navratilove i Layton se vodila oko četiri kuće, nekoliko automobila, kolekcije umjetničkih djela, broda te prihvatilišta za životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nagodbu se odlučila zbog bolesti?

Martina i Toni su se 2000. godine vjenčale u New Hampshireu, jer je ondje bilo dozvoljeno sklapanje gay brakova, ali su većinu zajedničkog života provele na Floridi, gdje se gay brakovi ne priznaju. Budući da je ove godine Navratilova objavila kako vodi bitku sa rakom dojke, mnogi smatraju kako bi to mogao biti razlog zašto se odlučila nagoditi s Layton, jer je dvogodišnje povlačenje po sudovima sa bivšom djevojkom izazivalo puno stresa. Martinina liječnica kaže kako oporavak teniske legende od raka teče dobro.

Ovo nije prvi put da Navratilova "plaća račun" nakon prekida veze. Kad je 1991. godine prekinula svoju osmogodišnju vezu isplatila je Judy Nelson 3,5 milijuna američkih dolara. Nelson je o Navratilovoj napisala i dvije knjige, "Love Match: Nelson vs. Navratilova" objavljenu 1993. godine te "Choices: My Journey After Leaving My Husband for Martina and a Lesbian Life", objavljenu 1996. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara