VIDEO Nastup koji je dirnuo Hrvatsku: Slijepi glazbenik Pavao Anić je u finalu Supertalenta

VIDEO Nastup koji je dirnuo Hrvatsku: Slijepi glazbenik Pavao Anić je u finalu Supertalenta

Screenshot: Nova TV

U TROJKU s najviše glasova ušli su plesni par Nina i Marin, Paula Ribić i Pavao Anić. Najviše glasova i direktan prolaz u finale dobio je Pavao, dok je žiri birao između Paule i plesnog para, Nine i Marina.

Odluku ipak nisu uspjeli donijeti pa su ipak bili presudni glasovi gledatelja, koji su sa 700-injak glasova izabrali Ninu i Marina.

Četvrtu polufinalnu emisiju Supertalenta otvorila je 15-godišnja hooperica Paula Ribić, koja je ovog puta nastupila s pratnjom.

"Uspjela si čak i puno starije natjecateljice pobijediti u svojim nemogućim vještinama. Ti si jedno čudo", rekla joj je Martina Tomčić.

"Kao da se ne mučiš dok radiš. Nevjerojatno je kako to lijepo izvodiš. Želim ti svu sreću", dodala je Maja Šuput.

Pavao Anić emotivnom izvedbom dirnuo je žiri.

"Oduševio si nas prošli put sa svojom emocijom. Imaš nešto što je za sevdah, emocija je za sevdah potrebna, i ti to stvarno imaš! Ja bih tebe samo slušao", rekao je Janko Popović Volarić.

"Razmišljam kako da izgovorim ono što mi ide kroz misli, a da ostanem korektna. Ako izuzmemo tvoj hendikep i promatramo kao osobu koja vidi, u apsolutno ćemo te u istoj mjeri moći komplimentirati. Upravo zbog činjenice što ne vidiš glazbu drugačije vidiš i čuješ i u odnosu na nas si blagoslovljen", rekla je Martina.

Maja i Grga također su oduševili žiri.

"Maja i Grga - dva luđaka. Nijedna točka mi nije proletjela ovako brzo kao vaša. Toliko ste bili zabavni. Meni ste vi jako bliski jer sam od malena išla na sve moguće plesove jer sam htjela biti plesačica", rekla im je Maja.

Martina ih je zamolila da pozdrave njene kćeri, koje su njihove velike obožavateljice.

Sestre Adrienn i Kata Bánhegyi iz Jumpplus Worlda ovog su puta umjesto djevojčica na pozornicu dovele mišićavog Stevensa Fairna.

"Otkud je Stevens? Nisam ni mislila da je iz Zagorja. Stevens je ukrao show. Nevjerojatno! Da nije bilo njega, bilo bi to puko skakanje, a ovako je bilo jedno egzotično skakanje", hvalila ga je Maja, no s njom se nije složio Davor Bilman.

Antonio i Leopold, kojima je Martina pritisnula zlatni gumb, ponovno su je oduševili.

"To su moji zlatni dečki. Wow, wow, wow! Prvo, hvala vam na svemu jer jako lijepo podcrtavate svojom audicijskom, a sad i polufinalnom emisijom sve ono što ja smatram svojom niti vodiljom dok sjedim na ovom mjestu. Super vještina, super upornost, požrtvovnost, kreativnost, inteligencija", rekla im je.

"Vi ste prevara! Krenuli ste s blagim violinističkim radom, a onda je krenula energija gore i sad je otišla još gore! Ludilo brate", našalio se Janko.

Adrian Popović svoj je nevjerojatni ples pojačao duhovitim skečem.

"Od srca sam se nasmijao uvodnom skeču. Sigurno da sjedim sad bih glasao za tebe, velikim dijelom i zbog gospodina u pink odijelu. Super je tvoj ples, brejkanje, izolacije, muzikalnost - zaista fascinantno", rekao je Bilman.

Matea Bošnjak priznala je da je i dalje muči nedostatak samopouzdanja, no dok je pjevala on se nije primjećivao.

"Sa 17 godina imati tako zrelu interpretaciju, tako sugestivno manipulirati publikom, ovako sebe prikazati u jednom drugom svijetlu. Ovo je jedna zrela interpretacija i ja sam opet bez teksta", rekla je Martina, koju je Matea rasplakala.

Ida Milec jedina je koja nije oduševila žiri.

"Ti si meni u audicijskog emisiji i sad bila kao sportski auto koji ima savršene performanse, a vozi ga bakica. Način na koji si prikazala je bio malo dosadnjikav. Scena, sve je bilo odlično, a tu mi je falilo nešto", rekao je Bilman. 

Mr. Hammerhand, odnosno Muhamed Kahrimanović koji je oborio 12 Guinnessovih rekorda, ipak nije uspio oboriti novi rekord zbog čega je bio razočaran.

"Ja sam toliko tužna, koliko i vi. Čekala sam vaš nastup i mislila sam da će biti spektakl. Žao mi je kao i vama što vam nije uspjelo. U sekundama je show, u sekundama zastrašujuće. Žao mi je nevjerojatno. Ako bih vas ikako mogla nagovoriti da dođete u sljedeću sezonu, da probamo sljedeće godine", rekla mu je Maja.

. Nina i Marin predstavili su se plesnim akrobacijama - u vodi.

"Sjajna ideja, ovo s vodom. Čini mi se da smo više plesnih elemenata vidjeli na audiciji, ali ovo je puno, puno teže. Divim se hrabrosti, i ovo što ste izveli nama bi bilo teško i na suhom", rekla je Maja.

"Meni se to osobno jako sviđa, ono što ću komentirati u kontekstu cijelog nastupa to je da mi je Marin ukrao pažnju. To se rijetko događa, Marine ti si to vrlo uspješno učinio. Iznimno sam uživala gledajući te i voljela bih te i dalje gledati kako plešeš", dodala je Martina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara