Massive Attack oduševili kritičare na predstavljanju novog albuma

BRISTOLSKI trip-hop pioniri, Massive Attack, jučer (10.12.) su u Londonu kritičarima i "velikim zvjerkama" glazbene industrije predstavili svoj dugoočekivani album "100th Window". Nakon zadnjih nota albuma, u sobi je zavladala tišina koja je potrajala par minuta, a tada se prolomio pljesak oduševljenja.

"100th Window" traje punih 75 minuta, a prema prvim izvještajima, Massive Attack su produkciju odradili perfekcionistički do najmanjih detalja. Na albumu gostuje i čuvena irska pjevačica Sinead OConnor, i to na čak tri pjesme, od kojih je jedna znakovito nazvana "A Prayer For England".

Oni koji su čuli album ga uspoređuju s epohalnim "Blue Lines", što će sigurno izazvati oduševljenje brojnih fanova, naročito ako se uzme u obzir da su na novi album čekali punih pet godina.

Upitan o naslovu albuma, Robert Del Naja poznatiji kao 3D izjavio je: Naslov govori da ma kako bili oprezni, ma koliko sigurnosnih uređaja postavili na svoje prozore, jedan od njih ostat će nezaštićen i svi će moći saznati sve o vama, pa se jednostavno nećete imati kamo sakriti.

Što više reći nego - jedva čekamo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara