Matija Babić pokrenuo svjetski atlas hrane

Matija Babić pokrenuo svjetski atlas hrane
Screenshot: TasteAtlas

OSNIVAČ Indexa Matija Babić pokrenuo je TasteAtlas, prvi svjetski atlas lokalne hrane.

Stranice sadrže preko 9000 tradicionalnih jela i pića te lokalnih namirnica, kao i desetke tisuća autentičnih restorana preporučenih od strane gastro profesionalaca.

Među 9000 jela nalazi se i 245 hrvatskih jela i namirnica, koje možete pregledati i ocijeniti na adresi: www.tasteatlas.com/croatia

"Ako putujete u Beč, Michelin će vam preporučiti visoku autorsku kuhinju, TripAdvisor najpopularnije pizzerije i slastičarne u centru grada. Mnogi putnici žele upoznati kulture kroz tradicionalnu hranu, i njima TasteAtlas pruža informaciju o tom koja se lokalna jela jedu u Beču i Austriji, koji se sirevi jedu, koja se vina piju. Osim toga, informirat ćemo vas i gdje ta jela pojesti po mišljenju gastro profesionalaca", rekao je Babić.

TasteAtlas neće stati na spomenutih 9000 jela.

"TasteAtlas nikad ne može biti završen projekt. Deseci jela dodavat će se svakodnevno. Otvoreni smo za sve prijedloge, informacije i fotografije", rekao nam je Babić.

TasteAtlas, web startup pokrenut iz Bugarske, naišao je na oduševljenje desetaka svjetskih medija, od globalnih Mashablea i Travelera do najčitanijih dnevnih novina Južne Amerike, Clarina.

"Porezna davanja na plaće u Bugarskoj niža su nego u Hrvatskoj na studentske ugovore", objasnio je Babić zašto je za sjedište kompanije odabrao Bugarsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara