Medicinari pljeskom odali počast čistačicama u bolnici: "Zasluženi aplauz"

Medicinari pljeskom odali počast čistačicama u bolnici: "Zasluženi aplauz"
Foto: Twitter

DOK milijuni ljudi širom svijeta rade od kuće nastojeći spriječiti širenje koronavirusa, mnogi nemaju taj luksuz. Liječnici i medicinske sestre su na prvoj liniji obrane od pandemije, a djelatnici u supermarketima svakodnevno pune police s osnovnim namirnicama...

Ipak, jedna skupina je pomalo zaboravljena - osoblje zaduženo za čišćenje koje osigurava da su sva područja u bolnicama čista i sigurna za pacijente.

Jedna je bolnica nedavno odlučila uzeti stvari u svoje ruke te su medicinari zapljeskali svojim nezdravstvenim djelatnicima, čistačicama, zaštitarima, djelatnicima u kuhinji i infrastrukturnom osoblju, zahvaljujući im za važan posao koji rade svaki dan.

Video zdravstvenih djelatnika koji plješću ostalom osoblju u bolnici Sant Joan de Déu u Barceloni postao je viralan nakon što je prošlog tjedna objavljen na Twitteru. Bolnica je tako zahvalila svom osoblju jer je nastavilo izvršavati svoje zadatke u izuzetno teškim okolnostima zbog Covida-19.

"Zasluženi aplauz", napisali su uz video. 

Kasnije je video podijelilo i Ministarstvo zdravlja u Kataloniji, koje je posebno zahvalilo osoblju koje svakodnevno radi na zaustavljanju širenja koronavirusa, opisujući ulogu osoblja zaduženog za čišćenje kao diskretnu, ali vrlo relevantnu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara