Medvjedić spašen s ceste stigao u zagrebački Zoo, nazvali su ga Matija

Medvjedić spašen s ceste stigao u zagrebački Zoo, nazvali su ga Matija
Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

BEBA medvjeda koju su prolaznici pronašli na staroj magistrali između Rijeke i Zagreba sretno je stigla u zagrebački Zoološki vrt gdje, su joj dali ime Matija, prema čovjeku koji ju je pronašao. 

"Temeljitim pregledom u Vrtu utvrđeno je da je medvjedić dobroga općeg stanja. Težak je 2,4 kilograma, a procjenjuje se da je star oko mjesec i pol. Jako nas je razveselilo da je, nakon što smo mu poslužili hranu, pokazao zdrav tek", otkrio je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba i dodao da su se svi uključeni u spašavanje medvjedića usuglasili da mu ime odlično pristaje. 

Kad su, prilikom spašavanja, na lokaciju izašli članovi  Interventnog tima za provedbu Plana gospodarenja smeđim medvjedom u Republici Hrvatskoj i djelatnici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ustanovili su da medvjedić nije ozlijeđen. 

Plan je bio da mladunče ostane u blizini, zaštićeno od hladnoće i ostalih životinja kako bi se pokušalo njegovo ponovno spajanje s majkom, no kako se ona nije pojavila, a medvjedić je premlad da bi samostalno preživio u prirodi, mali Matija je završio u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba. 

Medvjedić će do daljnjega biti pod pojačanim nadzorom veterinara i ostalih stručnjaka Zoološkog vrta jer je još dugo trebao biti vezan uz majku pa su njegov oporavak i razvoj trenutačno neizvjesni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara