Mel Gibson uvjetno osuđen na tri godine zatvora

AMERIČKI glumac Mel Gibson je jučer na sudu u Malibuu službeno objavio sporazum koji su njegovi odvjetnici postigli s lokalnim tužiteljem, što je omogućilo sucu Lawrenceu Miri da mu odmah izreče presudu u slučaju izazvanom kada su poznatog glumca prilikom vožnje u pijanom stanju zaustavili zamjenici losanđeleskog šerifa.

Temeljem sporazuma odbačena je optužba za vožnju u pijanom stanju, ali je zato glumac morao izjaviti da neće osporavati optužbu za vožnju s više od 0,08 % alkohola u krvi, što predstavlja prekršaj po kalifornijskim zakonima.

Gibson je tako osuđen na tri godine zatvora i 1.200 dolara globe, ali će zatvorsku kaznu izbjeći ukoliko se godinu dana bude pridržavao sudskih naloga o obveznom odlasku na sastanke AA (Anonimnih alkoholičara). Prva četiri i pol mjeseca Gibson će morati ići na sastanke pet, a kasnije tri puta tjedno.

Gibson je također pristao napraviti televizijski spot o opasnostima vožnje u pijanom stanju, kao i odmah ući u program za odvikavanje od alkohola. Prema kalifornijskom zakonu Gibsonu je oduzeta i vozačka dozvola na 90 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sporazum Gibsona i tužitelja nije išao glatko, jer je Terry Anderson, sutkinja koja je trebala donijeti formalnu presudu, donijela rješenje o samoizuzeću, s obzirom da se kao susjeda Mela Gibsona nije smatrala najobjektivnijom.

Predmet je prebačen sucu Miri koji ima dosta iskustava u procesuiranju slavnih osoba, i kroz čiju su sudnicu svojevremeno prolazili Nick Nolte, Nicole Richie i Kim Delaney.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara