Mercedes CLK u topless izvedbi

AUTOMOBILISTIČKI paparazzi nedavno su snimili prototip najnovijeg Mercedesovog kabrioleta. CLK cabrio uhvaćen je u tajnoj bazi smještenoj na sjeveru Skandinavije.

Mercedesovi inženjeri provode posljednja testiranja modela u vrlo neobičnim uvjetima za ovakav automobil. Temperatura zraka je osjetno ispod ništice, pa vožnja s otvorenim krovom ne izgleda baš privlačno.

Kabriolet se u odnosu na coupe dizajnerski neće previše razlikovati, dok bi u duljinu mogao narasti pokoji centimetar. Time bi se dobilo osjetno više mjesta na stražnjoj klupi i u prtljažniku, standardnim boljkama većine kabrioleta.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je Mercedes majstor za tvrde sklopive krovove, glede ovog modela odluka je pala na platneni krov, koji će biti električno upravljan.

Cjelukupna mehanika, što će reći motori, zračni ovjes, opcionalni 4Motion pogon biti će zadržani i na kabriletu, a sastavni dio serijske opreme biti će i brake-by-wire sustav kočenja predstavljen na SL-u.Ponuda motora startati će 1.8-litrenim benzincem koji uz pomoć mehaničkog kompresora i sustava direktnog ubrizgavanja goriva razvija više od 160 KS. Naravno, AMG već razvija program za tuning najnovijeg kabrioleta, i to za dizelsku izvedbu 270 CDI.

CLK u cabrio izvedbi javnosti će biti predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, koji će se zbiti u ožujku. Dva mjeseca kasnije trebala bi startati prodaja u europi, a na jesen u SAD-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara