Mercedes SL by Brabus

NAKON što mu je redizajnom osvježen izgled, Mercedesov prestižni roadster dobiva I odgovarajuću motorizaciju namijenjenu najzahtjevnijima. Naravno, u pitanju je Brabus, specijalista za tuning modela s trokrakom zvijezdom.

Vrhunski model zaslužuje najbolje, a to je u slučaju Brabusa motor posuđen od beskrupuloznog Rocketa. U slobodnom prijevodu, radi se o moćnoj konjici nošenoj olujom četiriju ispušnih topova.

6.3 twin-turbo V12 motor razvija 730 KS i 1.320 Nm (limitirano na 1.100 Nm), a usuglašen je sa pojačanom pet-stupanjskom automatikom i sasvim logično Brabusovim diferencijalom s djelomičnim proklizavanjem. Osim toga, novi je ispušni sustav, ovjes dodatno ukrućen, a kočnice pojačane. Potonje karakteriziraju 12-klipne čeljusti i diskovi mjera 375x36 mm sprijeda.

Nakon Brabusove prerade SL hvata 100 km/h za 4 sekunde, a na 200 km/h je nakon samo 10,5 sekundi. Maksimalna brzina je el. limitirana na 350 km/h.

Estetsko pokriće voznih osobina dolazi u setu aerodinamičnih spojlera provjerenih u zračnom tunelu. Također, Brabus je automobilu podario LED svjetla, osvjetljenje podnice, kao i aluminijske naplatke dostupne u veličinama od 17 do 20 cola. Ionako impresivan, interijer je dodatno obogaćen unikatnim elementima iz asortimana poznatog tunera.

Nažalost, bezobrazne performanse prati odgovarajuća cijena. Iako još nije objavljena, sasvim je sigurno da je izvan svih granica pristojnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara