Mercedes vrijedan preko dva milijuna dolara

VRLO rijedak primjerak Mercedes-Benza 540K Special Roadster pojavio se ovih dana na sajmu automobila u Dubaiju. Potpuno obnovljeni raritet procjenjen je na ni više ni manje već točno 2.280.000 USD.

Vlasnik vozila je hamburška tvrtka E. Thiesen Automobile Raritaten čiji predstavnik smatra ovako visoku cijenu sasvim opravdanom. Ipak se radi o modelu koji je u razdoblju od 1936. do 1939. godine proizveden u svega 419 primjeraka. I ne samo to, od deset izvedbi koliko ih je bilo ponuđeno, Special Roadster je najrjeđa. Proizvedeno ih je svega 25, deset ih je preživjelo, a izloženi model ima status najbolje očuvanog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E. Thiesen naglasio je kako je bilo potrebno čak osam godina da se automobil vrati u prvobitno stanje. Predivni oldtimer je ponuđen na prodaju, a do sada je pristiglo nekoliko ozbiljnih ponuda.

Istovjetan Mercedes 540K Special Roadster nalazi se u garaži Jacka Warnera, vlasnika filmske tvrtke Warner Brothers Jack Warner. Prema informaciji objavljenoj na stranici eMercedesBennz, Jack je Mercesedesov raritet plati čak 3, 63 milijuna USD.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara