Mercedes-Benz ML 63 AMG

MERCEDES-BENZ će na predstojećem auto-salonu u Frankfurtu predstaviti M-klasu u AMG izvedbi pokretanu najsnažnijim atmosferskim V8 motorom.

Najnoviji proizvod u režiji AMG-a pokreće novi benzinski motor koji maksimalnih 510 KS snage razvija pri 6.800 o/min, uz 630 Nm zakretnog momenta dostupnog od 5.200 o/min. U usporedbi s prošlom generacijom (ML 55 AMG), novi AMG-ov adut donosi 46 posto veću snagu i 23 posto više zakretnog momenta.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu većih dimenzija
 
Još jedan motor koji kombinira prednosti velike zapremine i visoke turaže bolje pristaje sportskim limuzinama, ali i u ML-u se odlično snalazi. Jedan od najbržih SUV-a u serijskoj proizvodnji postiže 100 km/h u točno pet sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 km/h. U tu je svrhu prerađen i pogonski sustav, prijenos snage isporučuje se u omjeru 40:60 u korist stražnje osovine.

Novi model predstavlja AMG Speedshift 7G-Tronic automatski mjenjač. Sportska izvedba Mercedesove transmisije ima tri modificirana moda (S-sport, C-comfort, M-manual) kojima se prilagodilo mogućnostima motora. Vozač po želji može stupnjeve prijenosa ručno mijenjati tipkama na upravljaču.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu većih dimenzija

Osim motora, AMG odjel je dodatno preradio zračni ovjes i kočnice čije karakteristike su usuglašene sa sportskom namjenom vozila. Pri većim brzinama vozilo se automatski spušta, ADS (Adaptive Damfing System) sustav optimizira vozna svojstva i sprečava negativan utjecaj još uvijek visokog težišta.

Izvana, AMG izvedba se jasno distancira 19-inčnim alu-naplatcima s pet krakova. Pneumatici su mjera 295/45, dok se broj veći kotači nude uz doplatu. Dojam upotpunjuje aerodinamični paket spojlera i sportski ispušni sustav s četverostrukim završetkom.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu većih dimenzija
  
Uređenje interijera rezervirano je za najkvalitetnije materijale. Budući vlasnik može računati na Nappa kožne presvlake s umecima od Alcantare. U koži su i obloge vrata, te kolo upravljača. Naravno, na standardnim mjestima može se naći logo marke, kao i poseban brzinomjer graviran do 320 km/h.
 
ML 63 AMG bit će lansiran na europsko tržište u drugoj polovici iduće godine kada će biti objavljene cijene i tehnički podaci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara