Merlinov bubnjar ima najočitije opravdanje za status o slanju tenka na Hrvate

Merlinov bubnjar ima najočitije opravdanje za status o slanju tenka na Hrvate
Foto: Facebook

SAD VEĆ bivši bubnjar Dine Merlina Amar Češljar, na čijem je profilu na Facebooku napisano da na Hrvate koji su u Mostaru prosvjedovali protiv Željka Komšića treba poslati tenk, sad tvrdi da on taj komentar nije napisao.

Poput mnogih prije njega koji su se našli u problemima zbog objava na Facebooku, i Češljar tvrdi da mu je profil - hakiran.

>>>Tko je zapravo Amar Češljar, bubnjar koji bi na Hrvate u Mostaru poslao tenk?<<<

"Zbog moje obitelji, prijatelja, suradnika, građana, susjeda i svih ljudi koji me poznaju osobno ili kroz moj dugogodišnji profesionalni rad, ovim putem se obraćam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko poštovanje prema svima, ovim se ne želim pravdati, već iznosim javnosti do sada nepoznate činjenice.

Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala klix.ba, a pod postom i protestima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakovani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek ujutru poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail.

 

Sa mog e-maila su slate poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demanti u dva različita perioda tokom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao pomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor sa hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen.

U svojoj profesionalnoj karijeri sarađivao sam s ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta. Moji lični stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pro nacionalističkih, pro nasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje 'istina' bez da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano.

O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire porodice hrvatske nacionalnosti, i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično što je navedeno. Ali, svakako se želim izviniti mojim prijateljima, kolegama, porodici i muzičarima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju.

Moj jedini način komuniciranja je bio i ostao univerzalan – muzika!" napisao je u objavi za medije.

Prije toga ostao je bez posla u čak dva benda. Najprije je Dino Merlin objavio da više neće svirati s njim, a potom se od njega ogradio bend Letu Štuke.

Podržao ga je glazbenik Kemal Hasić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara