Meryl Streep objasnila zašto je gotovo odbila ulogu Margaret Thatcher

Foto: JLP

MERYL STREEP kaže kako je gotovo odbila glumiti Margaret Thatcher u filmu o željeznoj lady jer se nije slagala s politikom koju je provodila nekadašnja britanska premijerka. Dapače, Meryl je po političkom opredjeljenju na potpuno suprotnoj strani od Thatcher, pa je bilo potrebno puno nagovaranja da prihvati ulogu za koju je, po mišljenju mnogih, bila idealna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam bila oduševljena njezinom politikom, moji prijatelji i ja smo bili u suprotnom taboru", kaže glumica, no dodaje kako joj je se mišljenje ponešto ublažilo nakon što je otkrila puno sitnica iz privatnog života britanske političarke čvrste ruke. "Bila je na čelu Velike Britanije 11 i pol godina i ipak je svake večeri kuhala mužu večeru. Čak i kad bi kupila nešto za jelo, njih dvoje je to zajedno jelo. Radila je do kasno u noć i imala je neiscrpnu energiju", kaže Meryl.

Kada je napokon pristala glumiti u filmu, na što ju je nagovorila Phyllida Law, redateljica s kojom je radila hit "Mamma Mia", Meryl se bacila na višemjesečno istraživanje lika. Pregledavala je materijale i pokušavala skinuti govor i kretnje slavne premijerke te je razgovarala s nizom ljudi koji su Thatcher poznavali. "To je bilo zanimljivo, jer o njoj svatko ima mišljenje. Phyllida mi je rekla da prihvatim ulogu jer je ona bila kao i ja, autsajder u svom svijetu i svojoj stranci. Uvijek je bila tamo gdje nije pripadala, a stvarno nam je zajednička strast prema poslu. Na kraju je ispalo da branim i taj lik, kao i svaki koji utjelovim, jer kad je netko toliko dugo dio vašeg tijela, onda postane i dio vas", kaže Meryl.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara