Michelle Obama: Imala sam pobačaj, naše kćeri začete su potpomognutom oplodnjom

Michelle Obama: Imala sam pobačaj, naše kćeri začete su potpomognutom oplodnjom
Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠA američka prva dama Michelle Obama otkrila je da je prije 20 godina imala spontani pobačaj te da su ona i bivši američki predsjednik Barack Obama začeli svoje dvije kćeri umjetnom oplodnjom.  

Michelle Obama (54) opisala je kako se par borio s neplodnošću u svojoj memoarskoj knjizi "Becoming" koja uskoro izlazi. Dio knjige posvećen je početku veze i braka s Barackom te njezinu putu do majčinstva.

"Pokazalo se da iako je riječ o dvoje ljudi koji žele postati roditelji, gaje duboku ljubav i imaju iznimnu radnu etiku, oni ne mogu začeti dijete", napisala je Obama u knjizi.

Kada je Michelle konačno ostala trudna, nekoliko tjedana poslije imala je spontani pobačaj.

"Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno i imala sam osjećaj kao da sam podbacila jer nisam znala koliko su pobačaji česti, o njima ne razgovaramo", kazala je bivša prva dama u intervjuu tv-mreži ABC, čiji su dijelovi emitirani u petak.

U nastavku knjige je otkrila da su joj tretmani protiv neplodnosti omogućili da začne svoje prvo dijete Maliju, a potom i drugu kći Sashu.

"Biološki sat je stvaran", kazala je Michelle. Kada je ušla u kasne tridesete godine, ona i njezin suprug odlučili su se za umjetnu oplodnju.

"Mislim da je najgora stvar koju mi žene radimo jedna drugoj to što ne dijelimo istinu o svojim tijelima i kako ona funkcioniraju i kako ne funkcioniraju", kazala je.

Memoari Michelle Obama trebali bi biti objavljeni u utorak. Cijeli razgovor s novinarkom Robin Roberts bit će na ABC-ju emitiran u nedjelju navečer. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara