Mick Jagger postaje vitezom

Mick Jagger postaje vitezom

PJAVAČA grupe Rolling Stones Micka Jaggera britanska će kraljica za tjedan dana proglasiti vitezom, javlja BBC ovih dana.

Iz Buckinghamske palače javljaju da će Jagger 10. prosinca dobiti status viteza za svoj doprinos glazbi, što je najavljeno još prije 18 mjeseci.

Do odgode je došlo zbog svjetske turneje Rolling Stonesa povodom njihove 40. obljetnice postojanja, koja je počela prošle godine u rujnu u Bostonu, a završila nedavno u Zuerichu.

Jagger će primiti počasti istog dana kad će rugby zvijezda Jonny Wilkinson primiti posebno odličje Britanskog carstva.

Svjetska turneja Stonesa, pod nazivom "Forty Licks", druga je po ukupnoj zaradi ikad održana turneja. S koncertima na 116 mjesta za više od 3,4 milijuna slušatelja, ukupna je zarada turneje bila gotovo 300 milijuna dolara, piše časopis Billboard. Ispred nje je samo maratonska stadionska turneja Stonesa "Voodoo Lounge", na kojoj su 1994./95. zaradili ukupno 320 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Turneju su pratili problemi s Jaggerovim grlom, strah od SARS virusa i otkazani letovi. Grupa je svirala u SAD-u, Australiji i na Dalekom istoku, a zatim od lipnja ove godine po Europi. U kolovozu su odsvirali jedan od svojih najintimnijih koncerata, za samo 2000 osoba u londonskom kazalištu Astoria, koje se nalazi tik uz mjesto njihova londonskog debija u šezdesetima.

Jagger je bio iznenađen kad je najavljeno da će postati vitezom, rekavši da njegove prijatelje i obitelj zabavlja ideja da će dobiti titulu od kraljice. Pjevač Rolling Stonesa rekao je da nije očekivao titulu viteza, iako su druge pop zvijezde iz šezdesetih, poput Paula McCartneyja i Cliffa Richarda primile počasti.

"Noel Coward nije postao vitezom do dobi od 80 godina. Tom Stoppard je stariji od mene, a nije postao vitezom do nedavno", primijetio je Jagger. "Jednostavno nisam to očekivao".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara