Mickey Rourke i Gillian Anderson dolaze u Sarajevo

Tekst: I.M.L.
Foto: JLP

VODEĆA filmska manifestacija u regiji, Sarajevo Film Festival održat će se od 12. do 20. kolovoza i po petnaesti put postati glavno okupljalište autora i producenata iz regije te ponuditi svjetske filmske poslastice. Među brojnim poznatim osobama iz svijeta filma očekuje se dolazak Mickeya Rourkea i Gillian Anderson, koja će i biti predavačica na trećem po redu Sarajevo Talent Campusu koji je pokrenut u suradnji s Berlinskim međunarodnim filmskim festivalom i Berlinale Talent Campusom.

Okosnica programa su filmovi iz Jugoistočne Europe, a Hrvatsku će predstaviti film "Kenjac", redatelja Antonija Nuića koji je nagrađen na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a u u natjecateljskom programu se očekuje i film "Crnci" redatelja Zvonimira Jurića i Gorana Devića.

Nakon Sarajeva Mickey Rourke dolazi u Dubrovnik

Poseban gost Sarajeva ove godine biti će jedan od najznačajnijih redatelja današnjice, Jia Zang-ke. Redatelj koji se u svojim djelima najviše osvrće na otuđenost i dezorijentaciju kineskog društva, pa će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine predstaviti svoju retrospektivu, te još jednom portretirati autentičan kineski život.

Hrvatski filmovi su prethodnih godina jako dobro prolazili na Sarajevo Film Festivalu. Prošle su godine Slavko Štimac i Leon Lučev dobili "Srce Sarajeva" za najbolju mušku ulogu, a film "Buick Rivera" Gorana Rušinovića je proglašen najboljim. Sarajevski festival već tradicionalno prati Dubrovnik Film Meeting koji organiziraju Jadranski luksuzni hoteli, pa će ove godine "hrvač" Mickey Rourke nakon Sarajeva posjetiti i Dubrovnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara