Micrart – humanitarna akcija Nissana i Leonarde Boban

Micrart – humanitarna akcija Nissana i Leonarde Boban

NA tiskovnoj konferenciji održanoj u Muzejskom prostoru Mimara, tvrtka Renault Nissan Hrvatska predstavila je humanitarnu akciju Micrart.

Na bazi serijske Micre 1.2 Accenta stvoren je unikatan automobil koji je oslikala Leonarda Boban. Tvrtka će atraktivan automobil ponuditi 4. studenog na humanitarnoj aukciji, gdje će sav prikupljen novac biti doniran dječjem odijelu kardijalne kirurgije KBC-a Rebro u svrhu nabavke ultrazvučnog aparata transozefagijske sonde za djecu kojoj je potrebna operacija srca.

Nissan Micra je oslikana u prepoznatljivom Leonardinom stilu, poznatom po veselim motivima i razigranim bojama. Uz neizostavna srca, vječne simbole ljubavi, Leonarda je koristila i motiv anđeoskih krila kako bi naglasila humanitarni aspekt cijele akcije.

Zahvaljujući odlično pogođenoj kombinaciji pozitivnih karakteristika serijskog automobila i unikatnom vanjskom dizajnu s potpisom gđe Boban, možemo očekivati da će Micra postići osjetno višu cijenu od početnih 80.000 kuna i tako omogućiti uspješno okončanje Micrart akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodajni uspjeh Nissana

Tijekom tiskovne konferencije novinarima su iznijeti podaci o prodaji Nissana na hrvatskom tržištu. Nissanov udio na tržištu osobnih i lakih dostavnih vozila, u rujnu 2004. g. se povećao na 1.22%.

Tijekom ove godine (do listopada) Nissan je prodao 631 vozilo što je povećanje od 23 % u odnosu na prethodnu godinu. Najveći rast popularnosti bilježi Micra, čija prodaja je u proteklih godinu dana skočila čak 59 %.

Nissan će tijekom iduće godine lansirati čak šest atraktivnih noviteta. Među terencima, to su novi Patrol, te maxi-terenac Pathfinder i pick-up Navarra. Također, u Hrvatsku stiže europska izvedba atraktivnog SUV-a Murano, koji je u SAD-u stekao kultni status. Od najzanimljivijih noviteta, spomenimo još hrvatske premijere otvorenih modela, kupea 350Z Roadster i Micre CC.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara