MIRAMAX RAZMIŠLJA O FILMU ´GUYS AND DOLLS´

Kako filmski studio može nadvisiti za mnoge Oscare nominirani ´Chicago´? Tako da napravi filmski mjuzikl prema drugom uspješnom kazališnom mjuziklu ´Guys and Dolls´.

Miramax Films počeli su pregovore upravo o tome, uzevši isti producentski tim koji je radio i na ´Chicagu´ kako bi snimili novu filmsku verziju uspješnog broadwayjskog mjuzikla iz 50-ih godina prošlog stoljeća koji se temelji na priči Damona Runyona o kocki i ljubavi u New Yorku i prema kojemu je svojedobmo već snimljen film, objavio je ovih dana dobro obaviješteni izvor iz svijeta filma.

Miramax želi kupiti prava za film ´Guys and Dolls´ koji bi producirali Craig Zadan i Neil Meron, koji su radili i ´Chicago´, rekao je izvor, dodajući da je dogovor blizu, ali konačni sporazum tek treba postići.

Zadan i Meron imaju neka prava na mjuzikl, a Miramax sad želi osigurati prava na originalnu Runyonovu kratku priču na kojoj je utemeljen mjuzikl.

Glasnogovornik Miramaxa odbio je svaki komentar.

´Chicago´ s Richardom Gereom, Renee Zellweger i Catherine Zeta-Jones zadivio je fanove filma ove godine, prikupio 13 nominacija za Oscara i dosad zaradio gotovo 100 milijuna dolara samo na američkim kinoblagajnama.

Chicago je na Broadwayju premijerno izveden u 70-im godinama prošlog stoljeća, da bi dvadesetak godina poslije predstava bila obnovljena s velikim uspjehom. Riječ je o mračnoj priči o ne baš uspješnoj glumici (Zellweger) koja naglo postaje slavna nakon ubojstva ljubavnika, priči punoj pjesme, plesa i poznatih melodija poput ´Sav taj jazz´ i ´Razzle Dazzle´.

I ´Guys and Dolls´ je poznat po popularnim pjesmama iz mjuzikla ´Luck be a Lady´ i ´Sit Down, You´re Rockin´ the Boat´.

Uz glazbu Franka Loessera, to je na Broadwayju bila vrlo uspješna predstava u 50-ima, a 1955. po njoj je snimljen film s Marlonom Brandom, Frankom Sinatrom i Jean Simmons.

Hollywood očekuje od filmskih studija projekte novih mjuzikala nakon velikih uspjeha ´Moulin Rougea´ prošle i ´Chicaga´ ove godine, iako to nije jamstvo da se publika okrenula tom žanru.

Mjuzikli su 1940-ih bili udarna snaga Hollywooda, ali su 50-ih počeli gubiti na popularnosti, a u vremenu nakon toga pokušaju da se oživi taj filmski žanr rijetko su završavali uspjehom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara