Mislite da nije bilo crnaca u Černobilu? Bio je barem jedan - i danas je živ

Mislite da nije bilo crnaca u Černobilu? Bio je barem jedan - i danas je živ
Foto: VK.com

BRITANSKA glumica i scenaristica Karla Marie Sweet početkom mjeseca na Twitteru se požalila da je razočarana serijom "Černobil" jer u njoj nema glumaca koji nisu bijele rase.

Korisnici te društvene mreže kritizirali su njezin tvit te su joj mnogi preporučili da "nauči priču" i objašnjavali kako bi crni likvidatori u Černobilu bili neprikladni. Na kraju je sve koji se s njom nisu složili nazvala rasistima te obrisala tvit i zaključila taj slučaj.

A sad... Nešto potpuno drugačije - jedan od likvidatora u černobilskoj nesreći bio je tamnoputi muškarac Igor Khiryak, piše ukrajinska stranica the Babel. 

Rođen je 1967. godine, deset godina kasnije preselio se u Čerepovec, a 1985. pozvan je na služenje obaveznog vojnog roka. Završio je u 210. brigadi koja je u Kijevu 1985. gradila pontonski most. Vojnicima iz te jedinice kasnije je naređeno da pomognu u saniranju posljedica katastrofe u Černobilu, a ondje su bili od kraja travnja 1986. do studenoga 1990. godine.

Nakon službe Igor se vratio u Čerepovec, gdje živi i danas. Prije 3 godine, na 30. obljetnicu katastrofe, na ruskoj društvenoj mreži VK objavio je fotografije iz svog vremena u Černobilu.

No u posljednje vrijeme nije previše aktivan na društvenim mrežama te zasad nije odgovorio nijednoj medijskoj kući na pitanja koja su mu mnogi poslali. Posljednju fotografiju objavio je u travnju i na njoj je pozirao s ukrajinskom zastavom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara