Misteriozne smrti slavnih: Nevjerojatne teorije zavjere koje i danas intrigiraju javnost

Misteriozne smrti slavnih: Nevjerojatne teorije zavjere koje i danas intrigiraju javnost

Screenshot: Youtube

NEKE zvijezde više nisu među živima, no o njima se i dalje priča. Obožavatelji teško mogu povjerovati da ih više nema, pa se nerijetko prošire prave teorije zavjere.

Misterij oko smrti Paula Walkera

Vijest o iznenadnoj smrti zvijezde franšize "Brzi i žestoki" šokirala je svijet, posebno zato što je ispalo kao da je film predvidjelo njegovu preranu smrt. Ubrzo se proširila teorija kako je Paul, koji je bio veliki humanitarac i pomagao je prikupljajući pomoć za žrtve tajfuna Haiyan, saznao nešto što nije trebao.

Navodno je riječ o novcu koji se trošio na neke nelegalne svrhe, a tada je sjeo u svoj Porche u kojem je i izgubio život. To je teorija, a njegova kći je podigla i tužbu protiv proizvođača jer se sumnja da je na autu bila tvornička greška.

Iluminati odgovorni za smrt Robina Williamsa i Whitney Houston?

Prije godinu dana svijet je odlučio napustiti glumac Robin Williams koji je bolovao od depresije. Uveseljavao je svoj svojim ulogama, no on je sam završio tragično. Navodno je epizoda TV serije 'Family Guy' predvidjela i najavila glumčevu smrt. Istragom je pak utvrđeno kako se radilo o samoubojstvu, no proširila se i teorija kako je njegovo ubojstvo bilo planirano od strane iluminata.

Pisalo se i o teoriji kako su iluminati krivi i za smrt Whitney Houston. Ona je navodno bila članica tajnog društva, a svoj talent i karijeru može zahvaliti ugovoru s vragom. Koliko god suludo zvučalo velik broj ljudi je i povjerovao u tu teoriju - ako i to da je kažnjena smrću zbog svojeg razuzdanog života i prekomjernog konzumiranja droga.


Smrti holivudskih diva

I danas je priča o teoriji zavjere oko smrti Marilyn Monroe. Njezina iznenadna smrt 1962. godine proglašena je samoubojstvom, a njezin dosje zapečaćen je kao državna tajna. No neke teorije kažu kako je za sve kriv njezin ljubavnik i tadašnji predsjednik SAD-a John Kennedy.

I smrt glumica Natalie Wood obavijena je velom tajni. Slavna glumica umrla je krajem 1981., no njezin slučaj ponovo je otvoren 2011. Tada se utvrdilo kako je Natalien uzrok smrti 'slučajno davljenje i druge nerazjašnjene okolnosti'. Što je prava istina, izgleda kako nikada neće izaći na vidjelo.


Teorije zavjere

Otkada je umrla, traži se krivac za smrt princeze Diane i o tome kako ju je ubila britanska tajna služba MI6.

Teorija zavjere prati i Titanic koji je potpuno 1912. no njegova priča i dalje fascinira ljude. Nakon nesreće pojavile su se razne teorije kako je brod namjerno potopljen kako bi se prevarilo osiguranje. Puno se pričalo o zamjeni brodova, o Bruce Ismayu, o kapetanu Edwardu Smithu, pa čak i prokletstvu mumije i lošim karmama.

A navodno je i Paul McCartney umro još 1966. godine, a članovi Beatlesa tada su ga zamijenili s dvojnikom. Pobornici ove teorije tvrde da se dokazi nalaze na mnogim Beatlesovom albumima, a navodno postoje i poruke koje se mogu čuti ako se neke pjesme puste unatrag. Glavni dokaz cijele teorije je fotografija na Beatlesovom albumu "Abbey Road" gdje su teoretičari vidjeli skrivenu simboliku jer je Paul jedini bos i izgubio je korak s ostalim članovima.

Kružile su i teorije zavjere oko smrti Toše Proeskog i o "ukletoj" cesti na autoputu kod Nove Gradiške. Na istoj dionici život je izgubila i glumica Dolores Lambaša. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara