Misteriozno ubojstvo koje je inspiriralo tvorce Twin Peaksa ponovno je glavna tema

Misteriozno ubojstvo koje je inspiriralo tvorce Twin Peaksa ponovno je glavna tema
Foto: Press

MLAĐE generacije toga se ne sjećaju, ali serija Twin Peaks Davida Lyncha i Marka Frosta bila je jedan od najvećih fenomena devedesetih, a priča o ubojstvu srednjoškolske ljepotice Laure Palmer prikovalo je gledatelje uz male ekrane.

Međutim, čak i mnogi od onih koji su voljeli seriju možda ne znaju za pravi zločin koji je inspirirao tvorce serije.

Radi se o neriješenom slučaju koji je godinama proganjao Marka Frosta pa je s vremenom stvorio okosnicu priče hit-serije. Upravo će to neriješeno ubojstvo biti tema novog dokumentarca i knjige.

Prema pisanju portala Indie Wire, knjiga Blonde, Beautiful, and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks, autora Davida Bushmana i Marka Givena, poslužit će i kao temelj dokumentarnog filma koji će režirati Benjamin Alfonsi. Inače, knjiga i dokumentarac pokušat će razriješiti stotinu godina dug misterij ubojstva Hazel Drew, popularne djevojke čije je tijelo pronađeno na obali jezera Sand, u New Yorku, u ljeto 1908.

Prema najavi iz Metabook Entertainmenta, knjiga (i dokumentarac) bave se tajnama, korupcijom i politikom u maloj zajednici koja je učinila sve kako bi tajna ostala neotkrivena.

Još kao djetetu, Frostu je baka pričala o tom ubojstvu, a priča mu se urezala u sjećanje. Upravo je to ubojstvo djelomično poslužilo kao inspiracija za lik Laure Palmer u seriji Twin Peaks, ali i za koncept gradića prepunog tajni, a Frost je iz tog razloga napisao i predgovor knjige.

Autori knjige bili su veliki fanovi serije i ona ih je potaknula da detaljnije prouče zločin, a zatim se priča zakotrljala i rođena je ideja za knjigu.

"Iako smo obojica do priče došli kroz fascinaciju Twin Peaksom, zaključili smo da su godine koje smo proveli istražujući ubojstvo Hazel Drew same po sebi dovoljno fascinantne i skandalozne", izjavili su autori knjige.

Knjiga i dokumentarac trebali bi se pojaviti tijekom iduće godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara