Mitsubishi Outlander Concept

Mitsubishi Outlander Concept

MITSUBISHI će na predstojećem pariškom salonu automobila premijerno predstaviti studiju SUV modela koji bi vrlo brzo mogao postati stvarnost. .

Višegodišnji vladar trona na najtežoj off-road utrci na svijetu vraća se tamo gdje je sve počelo. Sa startne pozicije nakadašnjeg relija Paris - Dakar neće startati studja na osnovi Pajera, već Outlander u konceptnom izdanju. Nimalo čudno jer je upravo Outlander s preko dvadeset tisuća prodanih primjeraka najprodavaniji model u SUV segmentu na japanskom tržištu.

Outlander Concept kao i svoj izvornik vješto kombinira svojstva rasnog SUV-a i praktičnog monovolumena. Atraktivno skrojeno vozilo ističe se markantnim prednjim krajem i naglašenim sportskim izričajem čime u potpunosti ide niz dlaku europskim kupcima. Postavljen na poveće 20-inčne kotače Outlanderu se ne može osporiti atraktivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Mitsubishi kao što se očekuje nosi kvalitete i ispod lima. Postavljen na novu platformu i sa AWC sustavom elektronskog nadzora pogona na sve kotače novi Outlander kakarakterizira izuzetna dinamika na asfaltu i izvan njega. Novost u odnosnu na prethodnika je proširenje ponude dizelskom inačicom. Kao i u slučaju Chryslerovog Sebringa, radi se o Volkswagenovom 2.0 TDI motoru snažnom 140 KS.

Opremljenost je u duhu studijskih izložaka. Audio-sustav s 9 zvučnika i 650 W snage isporučuje Rockford Fosgate. Koncepcija sjedenja je 5 + 2 sjedišta, a manevar prtljagom olakšava split tailgate funkcija dvostrukog preklapanja poklopca prtljažnika.

Nedavno predstavljena nova generacija Outlandera uskoro stiže na europsko tržište. Prema službenim informacijama prvi primjerci na europskim prometnicama naći će se početkom 2007. godine.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara