Mladoj Puljanki govorili da izgleda kao čudovište. Hrabro je progovorila o svemu

Mladoj Puljanki govorili da izgleda kao čudovište. Hrabro je progovorila o svemu
Foto: Instagram/Marina Kaic

17-GODIŠNJA Nicol Smoljan iz Pule odlučila je preko Instagrama progovoriti o svojoj borbi s aknama. 

Njezina hrabra objava brzo se proširila društvenim mrežama, a mi je uz njezinu dozvolu prenosimo.

"Iskreno ni sama ne znam kako krenuti, ali već zadnjih par dana imam snažnu potrebu podijeliti ovu priču s ljudima. Smatram da se o ovome treba pričati jer se tu ne radi toliko o fizičkom izgledu kao što će većina samo to i primijetiti (zbog čega ih ne sudim). Ovdje se radi o borbi. Borbi sa samim sobom. Ovo je ona vrsta borbe zbog koje samopouzdanje nemilosrdno pada u minus i vrsta gdje svi 'imaju' veću moć od tebe", započela je Nicol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @nicol.smoljan on

"Jer 'ti ne vrijediš', 'jer si ružan/na' i 'izgledaš kao čudovište'. Gdje 'nemaš što raditi vani jer ti ni šminka ne pomogne'. Gdje 'prijatelji' izbjegavaju kave i druženja na javnom mjestu jer im se gadiš. Hvala na tome, na predrasudama i poniženjima", nastavila je ova hrabra tinejdžerica.

"Na žalost, iz najbližeg kruga poznatih, onih od koje bi se očekivala podrška, potpuno je izostala. Ovo je borba koja me naučila da nisu svi ljudi koje sam smatrala prijateljima, zaista prijatelji. Zapravo sam shvatila da jedino što mogu je biti zahvalna što sam na ovakav način morala naučiti što znači biti prijatelj. I bilo bi mi drago, koliko god da je moguće da se priča o ovome. Ne o meni. Nego općenito da stanete i zapitate se. Danas i našem društvu fizički izgled je jedino što vrijedi i što je potrebno. Stari, nema veze ako si glup bitno da dobro izgledaš!!! Nas privlači vanjski izgled i to je u redu, takvi smo po prirodi, ali to nije ključ za koji se trebaš vezati. Vanjski izgled se može iznenadno promijeniti zbog nekog utjecaja baš kao što se meni dogodilo, ALI ono što je unutar nas, e to je ono što se ne mijenja...", poručila je Nicol.

"I za kraj... želim reći ljudima koji se nose s istim stvarima poput akni, mitesera... To što sada imaš na licu to je prolazno, a male duše koje su te odbacile radi toga jer si 'čudovište' će se s time nositi cijeli život. Mala im je duša za lijepu riječ i podršku, ne stane im ništa dobroga u usta jer su se zagadila ružnoćom. Nije to tvoja briga, nego njihova", poručila je svima koji se bore s istim problemom kao i ona te naglasila: "Nikad se nemojte zaboraviti smijati..."

Njena objava na Instagramu je dosad prikupila skoro 17 tisuća lajkova i brojne komentare podrške.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara