Mnogi rade ovu grešku s kečapom iz potpunog neznanja, radite li je i vi?
AKO I VI držite kečap u hladnjaku, stručnjaci kažu da ste u krivu.
Istraživanje koje je proveo Which? pokazalo je da samo jedan od pet Britanaca provjerava upute na proizvodu o tome treba li ga skladištiti u hladnjaku, što rezultira time da mnogo toga završi na hladnom bez ikakve potrebe.
U istraživanju su sudjelovale 444 osobe. "Otkrili smo puno zbrke, dezinformacija i loših navika - uključujući i one koje bi mogle ugroziti zdravlje potrošača", zaključili su istraživači misleći na sve one koji nisu u hladnjaku držali, primjerice, jaja i proizvode bazirane na jajima poput majoneze.
Međutim, kečap, kiseli krastavci (i ostalo ukiseljeno povrće), senf, med, soja umak, javorov sirup i slični proizvodi mogu stajati na polici u kuhinji bez straha od ugrožavanja zdravlja. Ipak, mnogi ih unatoč tome drže u hladnjaku zbog neznanja.
U nekim slučajevima ljudi to rade isključivo iz osobnih preferencija (vole ohlađeni kečap, primjerice), no ako ste vi među onima koji to rade isključivo iz straha - ne morate se brinuti.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati