Modni mačak postao je Marko Krnjeval, u Metkoviću ga očekuje suđenje i spaljivanje

Modni mačak postao je Marko Krnjeval, u Metkoviću ga očekuje suđenje i spaljivanje

Tekst: B.M.
Foto: Ivica Puljan

VELJAČA je poznata kao mjesec kojim vladaju maškare i karnevalsko ludilo. Cijela Hrvatska u punim je pripremama za finale pokladnih običaja. Također, u nedjelju će se po običaju u svim krajevima Lijepe naše paliti karneval, koji je kriv za sve nevolje koje su u protekloj godini zatekle narod. Građani Metkovića na poseban su se način pripremili za ovogodišnje suđenje i spaljivanje karnevala.

Krivac za sve njihove nevolje zove se Marko Krnjeval, a inspiriran je likom i djelom Marka Grubnića poznatijeg kao Modnog mačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nam je ispričao tamošnji novinar Ivica Puljan, Marka u nedjelju očekuje čitanje optužnice. Nakon toga riječ će dobiti i obrana, no tužiteljstvo će imati završnu riječ i osuditi Marka Krnjevala za sva zla koja su nas zadesila.

Pročitat će se i njegova oporuka, a nakon toga će ga bijesni puk zapaliti. Marko je već postavljen na binu na kojoj čeka proces suđenja.

Krnjeval inspiriran poznatim stilistom prilično je vjerno prikazan. Naime, nosi Guccijevu torbu te u ruci ima svoju prasicu Donatellu te kaputić s krznenim obrubom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara