Moj Moby: Najbolji mobitel u 2002. - Sony Ericsson T68i

PREMA izboru čitatelja časopisa ´Moj Moby´ najbolji mobitel u 2002. u Hrvatskoj je Sony Ericsson T68i, objavljeno je večeras na svečanoj dodjeli nagrade u Zagrebu.

Više od pet tisuća čitatelja tog časopisa dalo je svoj glas tom modelu i time mu priskrbilo statuu ´Zlatni moby´.Otvarajući večerašnju dodjelu nagrada zamjenica ministra pomorstva, prometa i veza za telekomunikacije Tatjana Holjevac najavila je da bi se u drugom kvartalu ove godine trebao raspisati natječaj za UMTS operatora, odnosno za treću generaciju mobilnih mreža, te za trećeg GSM operatera.

Ustvrdila je da su na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu mobiteli prešli granicu od 50 posto u zadnje tri godine te da su časopisi odigrali veliku ulogu u edukaciji građana o mobilnim uređajima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni urednik časopisa Bojan Mušćet kazao je da danas svaki drugi hrvatski građanin ima mobitel, te da vlasnika modela Nokije ´ima više nego Thompsonovih obožavatelja, a modela Siemens C45 više nego pripadnika vladajuće stranke´, istaknuvši time kakoje sve veći broj korisnika mobitela u Hrvatskoj. Prema nekim istraživanjima više od 72 posto kućanstava ima jedan mobitel.

Dodijeljene su nagrade u još 11 kategorija po sudu stručnog žirija i žirija časopisa ´Moj Moby´.

U kategoriji najbolji omjer cijene i mogućnosti uređaja (best buy) izabran je Siemens M50/MT50, najbolji startni uređaj je Nokia 3410, najbolji uređaj srednje klase SonyEricsson T300, a visoke Nokia 7650, koja je ujedno izabrana i za mobitel s najboljim tehnološkim rješenjem.

Najbolji dlanovnik u 2002. je Compaqov IPAQ 3970, a DECT uređaj Siemens Gigaset 4130. Najbolje dizajnirani mobitel je Motorola V70, najbolji po funkcionalnosti Panasonic GD-87, a po inovativnosti Samsung SGH-A400 Queen phone.

Posebna priznanja dodijeljena su modelu Siemens S55, te hrvatskom softveru za GPS uređaje Cro Guide.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara