Moja tri zida: Projekt RTL-a koji nakon "Dadilje" napokon nudi nešto novo

Moja tri zida: Projekt RTL-a koji nakon "Dadilje" napokon nudi nešto novo

RTL TELEVIZIJA započela je sa snimanjem nove humoristične serije pod nazivom "Moja tri zida". "Vesela glumačka družina" predvođena već afirmiranom glumicom Jadrankom Đokić započela je sa snimanjem u Jastrebarskom, a sudeći po atmosferi na samom snimanju očekuje nas, ovog puta, zaista smiješna i zabavna serija.

Pod produkcijskom palicom Dubravka Merlića RTL Televizija će, početkom veljače, u domove gledatelja, donijeti potpuno novi format na hrvatsko tržište. Riječ je o humorističnom formatu u kojem se isprepliću televizijski i kazališni elementi, a glavna osobina projekta je taj da nema scenarija već se oslanja na čistu improvizaciju glumaca! Uz stalnu postavu koju će činiti Jadranka Đokić, Dražen Šivak, Areta Čurković, Jerko Marčić, Ozren Grabarić i Hrvoje Barišić bit će tu i glumci gosti poput Dražena Šivka, Csille Barath Bastaić i mnogih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pozornica na kojoj se sve odvija izgleda kao prosječan hrvatski stan u kojem glumci obitavaju kao stalni stanari, susjedi, prijatelji, gosti. Izostanak scenarija za glumce predstavlja veliki izazov, a "ulje na vatru" dodaje i kazališni redatelj koji svako toliko nekome od glumaca izdaje uputu preko in-ear bubice, (npr. Marko upucavaj se Ani, ili Ana vidjela si duha, itd.) tu uputu čuje samo taj glumac, na njemu je kako će je izvesti, a na ostalima kako će prihvatiti to što on radi. Snimanje svake epizode funkcionira kao kazališna predstava, u ugodnom ambijentu, pred živom publikom. Publika na snimanju također vidi svaku uputu koju glumci dobivaju na velikom ekranu postavljenom iznad pozornice.

Budući da smo već predozirani serijama koje se neopravdano nazivaju humorističnima, dok reklame koje se prikazuju u pauzama serije budu zabavnije i smješnije od same serije, ovakav projekt pun je pogodak RTL-a. Kako je za lokaciju prvog nastavka odabran mali gradić pored Zagreba, gotovo svi stanovnici uključili su se u realizaciju novog sitcoma. Stanovnici koji su se za ovu priliku obukli kao "za misu" statirali su u prvim epizodama, a nekoliko ih se čak i rasplakalo od smijeha. To je najbolja uvertira i najava za, iskreno se nadamo, hrvatsku uspješnicu malih ekrana. Već i ptice na granama znaju napamet nastavke serije "Dadilja" koja se valjda reprizira po sedmi put, stoga ovakva i svaka slična inicijativa je na pohvalu.

S.C.
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara