Morrissey i DJ Bobo žele na Eurosong

Potaknut neuspjesima Velike Britanije u nekoliko posljednjih godina, glazbeni veteran Morrissey objavio je kako se ove godine namjerava prijaviti za nacionalni izbor pjesme Eurovizije, ali računa i na dolazak u Finsku. "Bio sam iznenađen, ali i razočaran što je Britanija i prošle godine loše prošla na Eurosongu. Zašto nisu zvali mene? To mi se stalno mota po glavi", izjavio je nedavno Morrissey, a čelnici britanskog izlučnog natjecanja odmah su ga pozvali u uži izbor, čemu se on jako obradovao, prenosi BBC.

Sjećate se DJ Bobe? Nekadašnja švicarska zvijezda namjerava se vratiti na stare staze slave upravo na švicarskom izlučnom natjecanju, a, kao i Morrissey, i on se nada prolasku na Eurosong u Finsku. DJ Bobo iznio je zanimljivu teoriju o uspjehu i plasmanu pojedinih zemalja na Eurosongu. "Na Euroviziji najbolje prolazi balkanski melos, pa je i moja pjesma u tom stilu. Nema romantike, samo snažni beatovi, karakteristični za Rusiju, Poljsku i Hrvatsku", rekao je nekad najpopularniji europski dance izvođač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DJ Bobo već je krenuo na promotivnu turneju po Europi, kojom namjerava vratiti nekadašnju slavu, kao i predstaviti javnosti pjesmu za koju misli da ima velike šanse za pobjedu u Finskoj. Ipak, prošlogodišnjom pobjedom "strašnih" Finaca Lordija sve kalkulacije padaju u vodu, jer je nakon iznenadnog uspjeha onakvog performancea teško predvidjeti i plasman, a kamoli pobjedu.

D.K.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara