"Možda se Kerum sad smekša, pa proširi cestu za rodilište da prođe Maybach"

Tekst: B.M./Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić/ Cropix, Matura.hr

KONTROVERZNI splitski gradonačelnik, Željko Kerum otkrio je jučer na svom vlastitom medijskom glasilu da je već pet godina u vezi sa splitskom studenticom Fani Horvat. Preljubnik je morao otkriti svoju aferu jer mlađahna Fani, studentica i poduzetnica čeka dijete. Ispričao se svojoj obitelji, ustvrdio kako se to protivi njegovim svjetonazorima, no eto tako se, kaže, dogodilo. Obiteljski čovjek i veliki katolik Kerum poznat je po svojim aferama, a najviše se pričalo o njegovoj aferi s Alkom Vuicom.

Čuvao je privatnost

Uvijek se kažu, po kuloarima znalo čuti da Kerum ima afere, no, to nitko nije mogao dokazati, jer je "splitski Berlusconi" znao čuvati svoju privatnost. Ova afera donosi siguran minus njegovom liku i djelu, cijelom političkom programu kojeg zastupa, te bi se njegovi protivnici mogli sad obrušiti na njega. Njegovi kolege političari imali su različite komentare.

Podrug: Mislim da mu takav nastup na televiziji nije trebao

Njegov prvi suradnik Jure Šundov ni jednom riječju nije želio komentirati Kerumov istup. "To što je rekao, rekao je. To je privatna stvar Željka Keruma i samo on može pričati o tome i komentirati." prenosi Slobodna Dalmacija. Luka Podrug, njegov koalicijski partner bio je šokiran Kerumovim priznanjem. "Iznenađen sam ne s tim što se dogodilo, razvoda je bilo i bit će ih, nego načinom na koji je otkrio takvu jednu privatnu stvar. Moram priznati da imam dvojake osjećaje prema njegovom istupu - s jedne strane zaslužuje podršku zbog iskrenosti, ali je s druge protivno svim mojim uvjerenjima da se javnosti podastiru takvi intimni podaci. Razvodi se događaju, ali sam doista iznenađen svime. Mislim da mu takav nastup na televiziji nije trebao" - kazao je Podrug za Slobodnu.

Marasović: Sve skupa mi je u nekako u skladu s njegovim životnim stilom

"To je privatna stvar, koju je Kerum, očito, htio obznaniti javnosti. Treba njega pitati zašto se odlučio na to ničim izazvan, ja mu želim sve najbolje. Možda sada bude mekšeg srca i temeljitije prouči problem prilaznog puta novom rodilištu. Možda cestu sad ipak proširi da prođe Maybach" našalio se Dujomir Marasović, ravnatelj splitskog KBC i šef gradskog HDZ-a, koji se s Kerumom opako sukobio oko ceste za rodilište, jer je odbio platiti milijune vlasnicima terena kojima je trebala proći šira trasa. Otvaranje rodilišta Marasović očekuje do Božića. Kako sada stoje stvari, jedna od prvih rodilja u novom splitskom rodilištu mogla bi uskoro biti buduća gospođa Kerum. Fani Kerum.

Jurjević: Ne želim mu davati publicitet

Šefa splitskog SDP Marina Jurjevića bolje da nismo ni zvali za komentar. Njemu se cijela ta priča oko politike i privatnih stvari splitskog gradonačelnika nimalo ne sviđa. "Mnogo je malograđanštine, licemjerstva, dvostrukog morala, a ovom slučaju ne bi dao publicitet kakav mu se pridaje. Vodi to u trivijalizaciju politike, koja se ionako srozala na najniže grane. Mediji ovo sad pretvaraju u najvažniju stvar. Razumljivo mi je da su političari javne osobe za koje vlada interes javnosti, ali ja sam zadnji koji bi komentirao nečiji privatni život" ogradio se od svega Jurjević. 

Kraj političke karijere?

Ovakav istup zahtijevao je puno hrabrosti, pogotovo u maloj i konzervativnoj nam Hrvatskoj, ako znamo da političke karijere radi preljuba propadaju i u puno slobodnijim sredinama. No, ipak, moramo znati da se radi o Kerumu, čija je funkcija političara uopće, neko vrijeme bila apsurd, stoga ne bi bilo ništa čudno da se i sa ovom aferom izvuče na svoj "vlajski" šarm.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara