Možete li pogoditi koliko godina ima najstarija azijska manekenka?

Možete li pogoditi koliko godina ima najstarija azijska manekenka?
Screenshot: YouTube

VEĆINA modela svoje karijere započinje u ranim tinejdžerskim godinama i umirove se tijekom tridesetih, no 96-godišnja Alice Pang nije obična manekenka. Naime, ona je počela raditi model kad je imala 93 godine.

Stanovnica Hong Konga, Alice se uvijek voljela oblačiti dobro i izgledati elegantno, no tijekom života nikad nije ozbiljnije razmišljala o manekenstvu. No njezina unuka uvijek je mislila kako joj baka to ima u sebi pa kad je vidjela oglas u kojem se traže modeli stariji od 65 godina, poslala je njezine fotografije - i odabrali su baš nju.

Kako nikad nije bježala od izazova, Pang je odlučila probati i iako nije znala ništa o tome poslu, imala je sve osobine da uspije u njemu. Danas je prepoznatljiva kao jedna od najboljih starijih manekenki u Aziji, kao i jedna od najstarijih.

"Moja je unuka vidjela da zapošljavaju starije modele starije od 65 godina, pa je poslala moje fotografije i ispostavilo se da mi se sviđaju", rekla je Alice u intervjuu za YiTiao. "U početku nisam znala kako se baviti manekenstvom pa me je menadžerica puno naučila, a i cure mi pomažu u šminkanju. Postepeno sam razvijala zanimanje za manekenstvo i postajala sam bolja u tome."

"Ušla sam u industriju s 93 godine i ovo mi je treća godina kao modelu", rekla je te dodala kako je snimila nekoliko reklama i spotova za razne brendove, prenosi Oddity Central.

Rođena 1923. godine, Alice nikad nije ni sanjala da će biti manekenka za brendove kao što su Gucci, Ellery ili Valentino, a pogotovo s 96 godina. No njezin sjajni izgled i izvrsno držanje - neuobičajene osobine za ljude njezine dobi - čine je jednim od najtraženijih starijih modela u industriji.

Alice svoju formu ne pripisuje vježbanju, a kaže kako nema čak ni jutarnju rutinu. Kaže kako su za sve zaslužni geni.

Dok je većina ljudi puna hvale za njezin aktivni životni stil i hrabrost da započne potpuno novu karijeru u svojim devedesetima, Alice Pang ima i kritičare, a većina njih kaže da bi se trebala odijevati i ponašati u skladu s godinama.

Ipak, odlučila ih je ignorirati rekavši da joj je bitna jedino - njezina sreća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara