Mračni Hollywood: Na "botoks zabavama" u lice ubrizgavaju smrtonosni otrov

Mračni Hollywood: Na "botoks zabavama" u lice ubrizgavaju smrtonosni otrov

AMERIČKA filmska meka nekoć je davno nazivana "gradom snova", ali u proteklom su desetljeću na vidjelo izašle brojne holivudske bizarnosti, perverzije, ovisnosti i poroci koji su Hollywood prikazali u novom svjetlu. Roditelji svoju djecu sele iz glamura i blještavila (primjerice, slučaj Britney Spears), u nadi kako će u nekoj drugoj sredini moći uvidjeti istinske životne vrijednosti, a stari se "holivudski lisci" susreću s nevjerojatnim pričama od kojih se i imunima na bizarno, najblaže rečeno, diže želudac.

Priscilla Presley, Elvisova udovica trenutno najpoznatija po sudjelovanju u tamošnjem "Plesu sa zvijezdama", te brojne druge holivudske dame, bile su žrtve prijevare šarlatana iz Argentine koji se obogatio narušavajući im zdravlje, a nedavno je pušten iz zatvora i čeka ga deportacija u rodnu grudu. Umjesto botoksa, u lice im je ubrizgavao smjesu vrlo sličnu onoj koja se u Argentini koristi za podmazivanje automobilskih dijelova.

Vrata otvorena i bez papira

Izvjesni Daniel Serrano došao je 2003. godine iz Argentine i nevjerojatnom se brzinom probio na A-listu estetskih kirurga specijaliziranih za botoks. Kojim je papirima potkrijepio svoju stručnost da bi zadobio povjerenje i naklonost kolega, nije poznato. Surađivao je, naravno, s bogatašima iz Hollywooda, a nakon što bi stekao njihovo povjerenje, ubrizgavajući im botoks i do dva puta mjesečno, nudio bi im "čarobnu smjesu".

Za kemijsku mješavinu koja se u Argentini koristi za podmazivanje automobila naplaćivao je od 300 do 500 dolara po injekciji. Većina klijenata počela je prihvaćati "čarobnu smjesu" pa se Serrano, odmilja nazvan "Dr. Jiffy Lube", brzo obogatio, a po njegov tretman otrova došle su, među ostalima i Shawn King (supruga talk-show legende Larryja Kinga) te Diane Richie (bivša supruga pjevača Lionela Richieja).

Broj pacijentica koje je otrovao još se istražuje, ali se pretpostavlja da nikad neće biti potpun, s obzirom na slavne ljepotice koje se ne žele uplitati i kompromitirati ime i ljepotu. Sve su oči, naravno, uprte u Nicole Kidman, koju su stručnjaci proglasili najgorim primjerom "botoks života" i usporedili je sa šišmišem. Spominju se i druge "zaleđene zvijezde" - Michael Douglas, Donatella Versace, Courtney Love...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u ordinaciji (pred sestrom i liječnicima koji navodno nisu znali za njegovu smrtonosnu smjesu), ubrizgavao ih je i na "botoks zabavama". Takvi su tulumi u Hollywoodu omiljeni, no prakticiraju ih samo ocvale Playboyeve zečice i "wannabe-glumice" koje su nakon deset godina konobarenja već polako svjesne da se neće šetati oskarovskim crvenim tepihom. Droga je, naravno, obavezna stvar, pa se pretpostavlja da je "mazivo" ubrizgavao i bez znanja žrtava.

Baka na slamci

Injekcije su kod pacijentica uzrokovale kvržice, kvrge, paralizu i duboke ožiljke. Ubrizgavao ih je i muškarcima, ali zasad najpoznatiji slučaj upravo je onaj Elvisove supruge - 62-godišnja udovica dobila je na usnama kvrgu zbog koje nije mogla govoriti, a hranila se na slamku. Tvrdi da nije imala pojma o zabranjenoj smjesi, a nakon "Dr. Lubea" bacila se na kirurško popravljanje štete. Diane Richie je zbog svega završila i na policiji - optužili su je za suučesništvo, ali ništa joj nisu uspjeli dokazati.

Bez da se pitaju gdje su im godinama bile oči, kolege Daniela Serrana opisuju kao naočitog muškarca, pa čak i žigola koji se otvoreno udvarao ženama. Uvijek je, kažu, bio na onoj "granici ilegale", ali njegove bogate klijentice nikad se nisu opirale udvaranju. Uhićen je i optužen za krijumčarenje droga, upotrebu zabranjenih kemikalija i kriminalno udruživanje. Prošlog je tjedna, nakon izdržavanja zatvorske kazne, pušten i očekuje ga povratak u Argentinu. Tamo će se, kažu njegove bivše kolege, dobro odmoriti i vratiti se u SAD s novom zabranjenom kemikalijom. Spreman je, tvrde, i na promjenu identiteta zbog dobre zarade, a zna i da nakon medijske buke u "gradu snova" i dalje postoje mačke koje, uz sav botoks, žele i malo "maziva".

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara