Muškarac prošvercao majmuna u zrakoplov za New York

Muškarac prošvercao majmuna u zrakoplov za New York

JUČER je muškarac u zrakoplov za New York prošvercao minijaturnog majmuna. Prema riječima službenika u zračnoj luci, skrivao ga je ispod šešira sve dok ostali putnici u zrakoplovu nisu primijetili da se majmunčić spušta niz muškarčev rep, prenosi AP.

"Majmunčićevo putovanje je započelo kasno u ponedjeljak u Limi u Peruu, kada se muškarac ukrcao na let za Fort Lauderdale na Floridi. Nakon što je tamo stigao u utorak ujutro, muškarac je nekoliko sati čekao let za zračnu luku LaGuardia u New Yorku. Tijekom leta su putnici koji su se nalazili pokraj muškarca primijetili da marmoset, majmunčić koji obično živi u džungli i hrani se voćem i insektima, izlazi ispod muškarčeva šešira te su ga zbunjeno pitali je li svjestan da ima majmuna na sebi", rekla je glasnogovornica Spirit Airlinesa Alison Russell.

Prema njenim riječima, ostatak leta je majmunčić proveo na muškarčevom sjedalu, a nikome nije jasno kako je prošao aerodromsku kontrolu. "To je jedan živahan (spirited) majmunčić, pa će mu to i biti ime - Spirit", dodala je Russell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U LaGuardiji je muškarca oko 15 sati, kada je avion sletio, dočekala aerodromska policija. Još uvijek nije poznato je li čovjek namjerno unio majmunčića u zrakoplov ili nije bio svjestan da nosi "slijepog" putnika.

Gradska veterinarska služba je utvrdila da je majmunčić zdrav, no Centar za kontrolu i prevenciju bolesti planira provesti još neke testove te ga zadržati u karanteni 31 dan. Ako je u potpunosti zdrav, mogao bi završiti u zoološkom vrtu.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara