Na internetu je sve moguće: Trogodišnjakinja naručila bager

DJEVOJČICA je iskoristila priliku i, kada joj je majka zaspala, naručila je bager vrijedan 12.300 američkih dolara. Trogodišnja Pipi Quinlan s Novog Zelanda sjela je za uključeni kompjuter na kojem je bila otvorena aukcijska stranica i, igrajući se, proglašena najboljim ponuđačem te je bager zamalo dopremljen na kućnu adresu.

"Bilo je to prvo što sam vidjela kad sam sišla i pogledala računalo", ispričala je Pipina majka Sarah. "Ugledala sam e-mail od stranice TradeMe u kojem me obavještavaju da sam pobijedila na aukciji, te drugi e-mail u kojem je stajalo: Vjerujem da će vam se svidjeti ovaj bager", dodala je pospana majka.

"Nisam shvatila dok nisam ugledala cijenu"

Quilan je izjavila za australske medije da je prethodno aukcije koristila u potrazi za povoljnom cijenom dječjih igračaka, te je prvo pomislila da je osvojila bager-igračku. I taj dan je pokušavala nabaviti neke igračke, ali ju je san svladao. "Nisam shvatila dok se nisam vratila na e-mail, ponovo ga pročitala i ugledala cijenu. Tada sam doživjela najveći šok u svom životu", rekla je Sarah. Nasreću, aukcijska kuća je imala razumijevanja pa je narudžba povučena.

I.M.L.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara