Na Plavom radiju oboren rekord za Guinessovu knjigu rekorda

ZAGREBAČKI radijski voditelj Siniša Martinović uspio je u svom naumu da 34 sata bez prestanka vodi radijsku emisiju, čime je oborio dosadašnji svjetski rekord i ušao u Guinessovu knjigu rekorda.

Dosadašnji rekord držala je emisija Trećeg programa BBC-evog radija, koja je dosad bila upisana u Guinessovu knjigu kao najdulja govorna radio emisija s trajanjem od 33 sata.

Na frekvenciji zagrebačkog Plavog Radija Sinišina je emisija započela u petak u 11 prijepodne, a završila je u 21:30 navečer u subotu, pri čemu je Siniša, po svemu sudeći, ispunio sva stroga pravila Guinessove knjige rekorda.

Prema strogim pravilima koju postavljaju urednici Guinessove knjige, Siniša nije smio zašutiti na više od 10 sekundi, osim ako govori njegov sugovornik. U 34-satnoj emisiji nije emitiran niti jedan glazbeni broj, ali su se zato u studiju izmjenjivali poznati gosti, od zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića, redatelja Krešimira Dolenčića, Stjepana Spajića pa do brojnih zvijezda hrvatske glazbene scene.

Siniša se smio odmoriti samo 15 minuta svakih sat vremena, a kako bi se održao budnim i sposobnim za vođenje emisije voditelj Plavog radija pio je puno kave i energetskih napitaka.

Koliko nedostatak sna i neprekidni govor utiče na raspoloženje, najbolje se čulo u zadnjim satima emisije, kad je Siniša imao puno manje razumijevanja za svoje telefonske sugovornike koji su non-stop nazivali i tražili da ih se za izražavanje svom potpore Sinišinom projektu nagradi neki od brojnih sponzora emisija, no to je emisiju učinilo samo zanimljivijom.

Tako su se javljali živopisni likovi koju su recitirali pjesme kako bi iskazali svoju podršku, a Siniša im je vjerojatno bio zahvalan što su mu priuštili minutu-dvije odmora. U zadnjem satu emisije, kad je osvajanje rekorda postalo sasvim izvjesno, voditelji dječjeg TV kviza "Hugo" su kao Sinišini gosti svog domaćina opisali kao "nabrijanog, s podočnjacima veličine kišobrana".

Nakon obaranja rekorda u 21h, Siniša je u eter Drugog program Hrvatskog radija te još 35 lokalnih radio postaja diljem Hrvatske, u šali izjavio da izjavio da je njegovo "tijelo izdržalo, ali um nije", da bi se u 21:30 zahvalio svim slušateljima i otišao iz studija. 

Pretpostavljamo da mora proći još neko vrijeme prije nego što Sinišin rekord bude službeno potvrđen od strane predstavnika Guinessove knjige rekorda, ali po svemu sudeći, ime Siniše Martinovića i Plavog radija bit će upisano u tu čuvenu knjigu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara