Na proslavi Dana mladosti "Tito" objasnio razliku između partizanske kape i šajkače

Na proslavi Dana mladosti "Tito" objasnio razliku između partizanske kape i šajkače
Foto: Index

NA DANAŠNJOJ proslavi Dana mladosti u Kumrovcu skupilo se nekoliko tisuća ljudi, a najviše je pozornosti dobio nitko drugi nego Tito.

Muškarac prerušen u Josipa Broza bio je glavna atrakcija na proslavi i svi su se poželjeli slikati s njim.

On je vrlo ozbiljno shvatio svoju ulogu pa je ženi koja se došla fotografirati s njim pokazao kako treba namjestiti partizansku kapu.

"To ovako treba stajati, jer ako je drugačije onda je to četnička šajkača, a to mi nismo", rekao je namještajući joj kapu.

Danas se u Kumrovcu održava Dan mladosti-radosti 2018 kojim se obilježava Titov rođendan. Svečani program u organizaciji Saveza društva Josip Broz Tito počeo je u 11 sati ispred rodne kuće Josipa Broza u muzeju Staro Selo Kumrovec.

Ove godine skup se održava pod motom "U mladosti je radost -u radosti je mladost". Predsjednik Saveza društva Josip Broz Tito Jovan Vejnović rekao je da je ponosan što je ove godine pokrovitelj događanja Krapinsko-zagorska županija dok s državne razine nema govora o bilo kakvoj potpori.

"Oni nas svrstavaju ne samo uz nostalgičare nego nas svrstavaju sa zločincima. To je službena interpretacija koja dolazi iz najviših krugova u Republici Hrvatskoj", rekao je Vejnović i dodao da je jedan od ciljeva okupljanja u Kumrovcu reafirmacija vrijednosti i postignuća prošlog vremena, odnosno onoga što je bilo pozitivno. Istaknuo je da oni osobno nisu nostalgični za prošlošću nego, kako je rekao, "za činjenicom da su to bila bolja vremena".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara