Na spomenicima Tuđmanu i Titu diljem Hrvatske osvanule LGBTIQ+ zastave

Na spomenicima Tuđmanu i Titu diljem Hrvatske osvanule LGBTIQ+ zastave
Foto: Facebook

NA SPOMENICIMA i bistama Franje Tuđmana i Josipa Broza Tita osvanule su dugine zastave, a riječ je o akciji inicijative Ponosni Zagreb. 

"Na današnje Stonewallsko jutro razveselile su nas LGBTIQ+ zastave na spomenicima i bistama Franje Tuđmana po svim dijelovima Lijepe naše. U gradovima u kojima su nekim čudom izostali spomenici Franji Tuđmanu, lenta je predana drugu Titu", objavili su na Facebook profilu inicijative.

"Franjo vs. Tito, u ovom slučaju manje bitno. Gdje je srce, tu je dom, a ovom simboličnom akcijom dajemo do znanja da naša srca kucaju cijelom našom domovinom, a naši domovi se nalaze diljem nje. Moramo priznati da predsjednicima odlično stoje naše šarene boje, a vjerujemo da ćemo i ostale predsjednice, predsjednike i vladajuće također vidjeti u njima. Ne inzistiramo nužno na odjeći (iako navijamo i za to), zadovoljit ćemo se s podržavanjem i stvaranjem zakona koji bi bili uključivi za LGBTIQ+ osobe", dodali su.

LGBTIQ+ zastave osvanule su na spomenicima i bistama u Bjelovaru, Kaštel Lukšiću, Klanjecu, Labinu, Osijeku, Puli, Splitu, Sutivanu na Braču, Velikoj Gorici, Velikom Trgovišću, Zadru i Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara