Nagli završetak slavnog prijateljstva: Jarac tigra udarao rogovima pa izvukao deblji kraj

Nagli završetak slavnog prijateljstva: Jarac tigra udarao rogovima pa izvukao deblji kraj

Screenshot: YouTube

BILA je to priča o prijateljstvu koja je osvojila svijet. Tigar Amur iznenadio je svijet kad je odbio pojesti jarca Timura kojeg su mu zaposlenici safari parka ubacili u kavez za ručak. Umjesto toga, Amur se sprijateljio s Timurom, a čak mu je ustupio i svoju postelju.

Ako ste pomislili da je jarac bio jednako privržen svom novom prijatelju, prevarili ste se. Umjesto da bude nježan i oprezan (jer mu je najbolji prijatelj jedan od najopasnijih grabežljivaca na svijetu), on se ponašao glupo i njihovo prijateljstvo brzo je završilo. Naime, Timur se počeo zaletavati na Amura i udarati ga svojim rogovima.

"Timur je pretjerao. Napao je Amura svojim rogovima i udarao ga nogama", ispričao je direktor safari parka Primorski u Rusiji Dmitry Mezentsev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, tigru se takvo ponašanje nije pretjerano svidjelo. U izjavi koju je poslao medijima Mezentsev je opisao da je Amur zgrabio Timura za vrat, kao što mačka prima svoje mladunče, i bacio ga u zrak. Iako je bilo očito da ga nema namjeru ubiti, već samo naučiti lekciju, par je ubrzo rastavljen. Sada safari park traži novo društvo za jarca, po mogućnosti neku kozu koja će mu pomoći da zaboravi nesretno prijateljstvo.

"Nadamo se da će nam vlasnici koza ustupiti jednu. Mogu nam poslati i fotografije potencijalnih 'mladenki'", rekao je Mezentsev za agenciju TASS.

Podsjetimo, priča o tigru i jarcu naživcirala je ruskog odvjetnika Alekseja Krestjanova, koji smatra da je njezino pozitivno medijsko praćenje čista "gay propaganda". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara