Nagradna igra: Osvojite ulaznice za najskuplji kineski film svih vremena

Tekst: A.M.
Foto: Blitz

"CRVENA stijena" - ime je najskupljeg kineskog filma ikad snimljenog koji sljedeći tjedan stiže i u naša kina. Film Crvena stijena režirao je akcijski redatelj John Woo, koji je između ostalog režirao filmove Teška meta, Čovjek bez lica i Nemoguća misija II. Snimljen prema 700 godina starom romanu "Romance od the Tree Kingdoms", film započinje pričom čija se radnja odvija 208. godine, pred kraj vladavine Han.

Film Crvena stijena snimao se 203 dana u razdoblju od 8 i pol mjeseci, a s budžetom od preko 80 milijuna dolara najskuplji je azijski film koji je ikad snimljen

Snalažljivi premijer Cao Cao, zapravo pravi vođa carstva Han, uspijeva uvjeriti prevrtljivog cara Hana da objavi rat zapadnom kraljevstvu Xu i južnom kraljevstvu Wu. Cao Cao tvrdi da za dobrobit carstva Han jednom zauvijek namjerava ujediniti Kinu, ali njegovi su motivi zapravo vrlo sebični. Kada u to uspije uvjeriti cara Hana, Cao Cao u rat povede vojsku od gotovo milijun vojnika. Sve će kulminirati nezaboravnom bitkom na Crvenoj stijeni.

Film Crvena stijena snimao se 203 dana u razdoblju od 8 i pol mjeseci, a s budžetom od preko 80 milijuna dolara najskuplji je azijski film koji je ikad snimljen. Zbog dužine scenarija, film će za azijsko tržište biti podijeljen na dva dijela, a na svjetsko će tržište biti lansiran kao jedan film. Hrvatska publika ovaj veličanstveni akcijski spektakl moći će u kinima pogledati već od četvrtka, 24. rujna.

Nagradna igra

Index vas i ovaj put nagrađuje s pet ulaznica za dvije osobe od ponedjeljka do petka za bilo koju projekciju u Blitz Cinestaru. Sve što trebate napraviti je poslati mail sa svojim podacima: ime, prezime, adresa, kontakt broj, i naznakom "Crvena stijena" na index.nagrada@gmail.com. Sretno!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara