Najiščekivaniju hrvatsku komediju godine u samo 3 dana vidjelo više od 15 000 ljudi

Najiščekivaniju hrvatsku komediju godine u samo 3 dana vidjelo više od 15 000 ljudi

Foto: Blitz PR
 
NAJIŠČEKIVANIJA hrvatska komedija godine, 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' redatelja Ivana Gorana Viteza nakon što je izazvala nezapamćeni interes na svojoj premijeri u Zagrebu kada se u CineStaru tražila dvorana više, s prvim vikendom prikazivanja izazvala je i veliki interes publike. U prva tri dana prikazivanja film je oduševio 15 000 gledatelja koji su smijehom ispunili kino dvorane diljem Hrvatske. Ove brojke, u prva tri dana film svrstavaju u društvo hrvatskih filmova koji su imali fantastično kino otvaranje.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon zagrebačke premijere, publika je pohrlila u kina diljem Hrvatske ne bi li pogledala partizansko-ustaško-četnički spektakl koji odgovara na pitanje: 'gdje si bio '45-te?'.
Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu "Čimbenik X": pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.


 
Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac - i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara