Najjači Mini do sada

KAKO Minimanija ne bi niti nakon pet godina krenula silaznom putanjom tvrtka se pobrinula razvojem bogatog popratnog programa. Osim brojnih tunerskih paketa i prateće galanterije ljubitelji Minija će od iduće godine imati na raspolaganju i specijalnu, gotovo natjecateljsku izvedbu.

U srpnju iduće godine na tržište stiže sportska izvedba Minija Cooper S s John Cooper Works GP kitom. U maniri pravih tunera Mini je dobio snažnije srce, a pdvrgnut je i laganoj dijeti.Naime, kompresorski 1.6 motor je osnažen na 218 KS, a ukupna masa vozila je smanjena punih 40 kg u odnosu na serijsku inačicu. Do olakšanja vozila došlo se modifikacijama ovjesa gdje su pojedini elementi sada načinjeni od aluminija, a preinake je pretrpio i interijer.

Kako bi se poveća snaga i 245 Nm okretnog momenta moglo što bolje iskoristiti automobil je dobio blokadu diferencijala i dinamičku kontrolu stabilnosti.

U ovoj izvedbi Mini je dvosjed, a vanjski znakovi raspoznavanja su unikatni detalji. Osim specijalne boje (sivo-plava) karoserije, sportski Mini će biti opremljen 18-inčnim alu naplatcima. Krov je izveden u srebrnoj boji, kao i otvor za protok zraka, dok su retrovizori crveni. Dojam zakružuje novi dizajn odbojnika putem kojih je poboljšana aerodinamika vozila.

U standardnu opremu interijera ulaze Recaro sportska sjedala, audio sustav s CD-om i multifunkcijski upravljač, dok je za klima-uređaj potrebno nadoplatiti.

I na kraju jedna loša vijest. Specijalni model bit će proizveden u svega 2.000 primjeraka od čega je već sada poznato da će ih 200 biti zadržano na "matičnom" (britanskom) tržištu. Očekivana cijena za njemačko tržište je oko 30.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara