Najnoviji izum tehnološkog giganta: Samsungova "nevidljiva" tipkovnica

Najnoviji izum tehnološkog giganta: Samsungova "nevidljiva" tipkovnica
Screenshot: YouTube

SAMSUNG je osmislio "nevidljivu" tipkovnicu koja korisnicima dopušta tipkati direktno po stolu ili bilo kojoj ravnoj površini, bez potrebe za držanjem telefona. Tipkovnica se oslanja na umjetnu inteligenciju i selfie kameru uređaja, koje trebaju prepoznati spojene pokrete i pretvoriti ih u tipkanje na ekranu.

Selfie Type je kreiran na inicijativu Samsung C-Lab odjeljka kompanije i nedavno je predstavljen na CES-u 2020. Virtualna tipkovnica nije novost, ali prethodne verzije koje su dostupne široj javnosti, rade tako što projektiraju laserske zrake na površinu u obliku tipkovnice, kako bi korisnicima bilo lakše tipkati.

Selfie Type je drugačiji, jer analizira vaše zglobove, a ne vaš tjelesni pritisak na površinu. Ovakva vrsta tipkovnice nije najbolje rješenje za nekoga tko nije dobar u tipkanju, prenosi The Sun.

Srećom, Selfie Type aplikacija ima tutorijal koji objašnjava korisnicima kako se njihovi prsti mapiraju prilikom pritiska na određeno dugme. Ako svakodnevno koristite tradicionalnu tipkovnicu, vaši prsti su već uvježbani i sve što trebate učiniti je naviknuti se da ne postoji prava tipkovnica ispred vas u koju možete gledati.

Samsung je izdao videosnimku u kojoj se prikazuje kako se virtualna tipkovnica može koristiti na iPad-ima i mobitelima. Ovaj projekt je i dalje u ranoj fazi razvoja, zato je malo vjerojatno da ćemo u skorije vrijeme vidjeti mobitel ili tablet s ovom sposobnošću.

Istraživači iz C-Laba trenutno prikupljaju više informacija o različitim tipovima šaka, kao i o različitim stilovima u tipkanju, koje bi mogle utjecati na rad virtualne tipkovnice.

K.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara