Najpopularniji hrvatski pop: "Balašević je bezvezni, bezlični, prijetvorni prilivoda"

Najpopularniji hrvatski pop: "Balašević je bezvezni, bezlični, prijetvorni prilivoda"

Foto: Facebook/Luka Stanzl/PIXSELL

PATER Ivan Ike Mandurić, osim što se bavi vjerskim temama i politikom, s vremena na vrijeme uleti u showbusiness vode i prokomentira neku aktualnu temu iz tog područja.

Ovog puta zasmetao mu je koncert Đorđa Balaševića u zagrebačkoj Areni, a svoj status ispunio je uvredama na račun glazbenika.

"Ljudi se čude kako je notorni bezvezni bezlični i prijetvorni prilivoda Balašević mogao napunit Arenu. Nema tu čuđenja. Mi smo još uvijek onaj narod koji je sposoban dva puta izabrati Mesića za predsjednika. A načelo je isto: 'on je zabavan!'", napisao je Mandurić, najpoznatiji po tome što je šatorašima pružio zaklon nakon što su se na Markovu trgu sukobili s policijom.

 

 

 

S druge strane, Mandurić je štovatelj lika i djela Marka Perkovića Thompsona, nacionalisticke zvijezde poznate po hitu "Jasenovac i Gradiska Stara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandurić je organizirao predavanje na temu "Vjera, ljubav i domovina", koje je Thompson održao zagrebačkim srednjoškolcima..

Dvorana je bila puna iako je svima koji nisu bili srednjoškolci, ulaz bio zabranjen.

"Potom, osvrćući se na Domovinski rat, i ustrajnost male skupine u obrani Čavoglava, koje nisu bile predviđene u planu obrane, te kako se hrabro borilo za slobodu Hrvatske, na čas, kao da se moglo ući u to vrijeme i ambijent velike pogibelji, i nepokolebljive ljubavi u kojoj se rađa odvažnost i domišljatost"

"Kroz odgovore na postavljena pitanja, objasnio je nastanak pjesme Bojna Čavoglave, i njegovo premišljanje oko glazbene karijere, jer nije htio da njegova glazba bude kopija mnogih, nego tek, ako je moguće, autentični izričaj i doprinos u prostoru koji nedostaje. Tek je onda, nakon albuma 1998. shvatio da je na tom tragu, nakon čega se glazbi posve posvetio", dodao je Mandurić, koji je emitirao uživo trenutak kad je Thompson zgrabio gitaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara