Najveći skandal u karijeri Mani Gotovac dogodio se zbog Severine

Najveći skandal u karijeri Mani Gotovac dogodio se zbog Severine
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Facebook

BROJNI Hrvati koji nisu veliki fanovi kazališta i kulture za Mani Gotovac prvi su put čuli 2006. godine kada je javnost saznala da će intendantica riječkog HNK angažirati Severinu Vučković u mjuziklu Karolina Riječka. Mani je Severini povjerila glavnu ulogu u mjuziklu, a dio kazališne ekipe, kao i dio javnosti, zgrozio se činjenicom da će Severina igrati glavnu ulogu u predstavi u ozbiljnom kazalištu kakvo je riječki HNK.

Sol na ranu protivnicima Severine u kazalištu dao je i skandal s porno filmom koji se pojavio godinu dana prije nego što je objavljeno da će najpopularnija hrvatska pjevačica zaigrati u kazalištu.

Ipak, zaigrala je, a predstava je postala hit i prodavala se danima unaprijed. Komad Karolina Riječka napravljen je po istinitom događaju iz 1813. godine, kada se mlada i prelijepa Riječanka, u namjeri da spasi svoj grad od bombardiranja, popela na neprijateljski brod i uputila u kabinu admirala flote. 

Tu nije prestala Severinina karijera u kazalištu. Mani Gotovac ju je nakon toga angažirala i u Glembajevima koje je režirao Branko Brezovac, a Severini je dodijeljena uloga barunice Castelli. 

Severini je Mani dala priliku, a sudeći po izjavi koju je pjevačica danas dala Indexu, vječno joj je zahvalna.

"Zatečena sam, imamo probu u Splitu i nitko mi nije htio reći... Odlaskom dragih ljudi čovjek se blokira, nemam suza, one će me već stići kad se najmanje budem nadala... Sjedim u Areni i tupo gledam u ovu binu i prisjećam se njenog lika...", rekla je Severina za Index.

"Kako je ona voljela život, kazalište, ljude punim srcem. Nije ništa radila napola, sve sto na sat. Mani je bila moja, moj vjetar u leđa u jednom divnom periodu života. Vjerovala je u mene i bila mi je kazališna mama nakon moje Lepe Smoje. Lucidna, pametna, duhovita, dobra prijateljica i odlično je kuvala. Tužna sam, jako sam tužna jer je Hrvatska izgubila jednu veliku žensku silu, a ja moju Mani. Ali ona bi bila ponosna da me vidi sad na bini, voljela me gledati na probama...", rekla nam je Severina

"I zato ovaj koncert posvećujem dvjema ženama koje su imale nevjerojatnu silu pokrenuti stvari, koje su bile svoje bez obzira na to što misli svijet - mojoj Mani i mojoj teti Lepoj. I mom Tomažu Panduru... Hvala ti, Mani, volim te", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara