Nakon Angeline Jolie ratni film u BiH dolaze snimiti i Michael Douglas, Paz Vega te Goran Višnjić

Nakon Angeline Jolie ratni film u BiH dolaze snimiti i Michael Douglas, Paz Vega te Goran Višnjić

Foto: JLP

U VELJAČI iduće godine će se u susjednoj Bosni i Hercegovini u američkoj produkciji početi snimati još jedan film o ratnim stradanjima. Nakon što je ondje Angelina Jolie snimila svoj redateljski prvijenac "U zemlji krvi i meda", u BiH stižu i Michael Douglas, Paz Vega te Goran Višnjić koji će, između ostalih, glumiti u filmu "Tajne srca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priča govori o tragičnoj smrti 12 banjolučkih beba koje su 1992. godine u rodilištu ostale bez kisika. Film će biti snimljen na engleskom jeziku. Većina scena će se snimati na autentičnim lokacijama u Banjoj Luci, a dio će biti snimljen i u Los Angelesu, gdje se također odvija dio radnje.

Žarko Malinović, jedan od producenata filma, za Blic je ispričao kako je ideja za film nastala prije dvije godine, prvotno kroz dokumentarac na tu temu, a onda su odlučili da priču o toj tragediji treba napraviti vidljivom cijelom svijetu. "Važno je da se nigdje i nikad više ovakve stvari ne dogode, jer bez obzira na sve sukobe, nevina djeca nikad ne smiju stradati", kaže Malinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara