Nakon dolaska Doris Pinčić, dugogodišnja voditeljica HRT-a završila na bolovanju

Nakon dolaska Doris Pinčić, dugogodišnja voditeljica HRT-a završila na bolovanju
Foto: Facebook

VODITELJICA HTV-a Ljiljana Vinković četiri godine bila je jedno od zaštitnih lica emisije Dobro jutro, Hrvatska, a onda joj je angažman otkazan kad se timu priključila Doris Pinčić Rogoznica.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Ljiljana je nakon toga tjedan dana bila na bolovanju, jer se odluka čelnih ljudi televizije odrazila na njeno zdravlje i uzrokovala joj stres.

"Ljiljana Vinković i dalje ostaje u sustavu emisije Dobro jutro, Hrvatska, gdje će četvrtkom voditi rubriku Stranci u Hrvatskoj, a petkom će biti suvoditeljica u emisiji Dobar dan, Hrvatska. Uz to, Ljiljana Vinković nastavit će raditi u svojem matičnom odjelu Glazbeni sadržaji HTV", odgovorili su s HRT-a.

Sama Vinković nije željela ništa komentirati. Dok su starije voditeljice Dobrog jutra, Vinković i Ivanu Vilović, zamijenile mlađe kolegice, dotadašnji muški voditelji Mirko Fodor, Davor Meštrović i Ognjen Golubić i dalje su tu.

"Pa sjetimo se samo kad su Dobro jutro vodili Željka Fattorini i Drago Celizić. S guštom smo ih gledali. A bili su u godinama. Za Ljiljanu Vinković mogu reći kako je prava dama, oduvijek je krasi savršena dikcija i toplina. Nikad nije iritantna pred kamerama, štoviše, tim toplim osmijehom šalje pozitivnu energiju i uvuče se gledateljima pod kožu. Kućanice i umirovljenici naprosto je obožavaju i jako im nedostaje na televiziji. Godine ne smiju biti nikakav kriterij", rekla je jedna zaposlenica HRT-a.

Doduše, valja napomenuti da je Vinković prije dvije godine u emisiji promovirala knjigu i film Mit o Jasenovcu.

"Tu je i Mit o Jasenovcu od Romana Leljaka. Drago mi je da ste i njega uključili, on je puno istraživao o ovome, tako da će biti zanimljivo pogledati njegova dva filma", rekla je Vinković.

Knjiga Mit o Jasenovcu relativizira fašizam, umanjuje broj žrtava logora i simpatizira ustaški pokret i NDH. Više o tome možete pročitati ovdje.

Ljiljana Vinković završila je zagrebačku Muzičku akademiju, a istodobno je upisala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te počela suradnju s HTV-ovom emisijom Zagrebačka panorama. 

Živjela je pet godina u američkoj saveznoj državi Colorado i radila na mreži ABC u Denveru. 

Nakon povratka u Hrvatsku radila je na UN-ovu radiju kao novinarka i prezenterica te kao spikerica Hrvatskoga radija. Zatim je prešla na Hrvatsku televiziju te uređivala i vodila zabavne emisije, a scenaristički je potpisala glazbene projekte i humanitarne akcije kao što su Korak u život, Pokaži ljubav, Svirci moji i U ozračju tambure. 

Bila je konzulica u generalnim konzulatima RH u New Yorku te u kanadskoj Mississaugi. Bila je urednica i voditeljica Vijesti na engleskom 2012.

Četiri godine, od 2007. do 2011., bila je diplomatska predstavnica Republike Hrvatske u SAD-u i Kanadi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara