Nakon Huljića, i Jelena Veljača napustila AVA-u i Romana Majetića

VEĆ NEKOLIKO tjedana u produkcijskoj kući AVA vlada potpuni kaos i bezvlađe. Prvo je najavljen prekid suradnje poznatog dvojca, Tončija Huljića i Romana Majetića, koji su svoj odnos odlučili prekinuti nakon pet godina vladanja hrvatskom televizijskom scenom, a onda su krenule i glasine o tome kako je i Jeleni Veljači "prekipjelo" zbog čega je dala otkaz na mjestu scenaristice. Šuškalo se kako će Huljić sudskom tužbom svrgnuti Majetića i tako zasjesti na tron predsjednika Uprave produkcijske kuće AVA, međutim, čini se kako on nema takvih afiniteta. Naime, dvojac je postigao izvansudski sporazum kojim je Huljić svoj udio u tvrtki prepustio Majetiću uz, naravno, određeni i još javnosti nepoznati novčani iznos.

"Polazeći od iskazanog interesa javnosti za sve aktivnosti vezane uz našu tvrtku, a vezano uz brojna medijska nagađanja o promjenama u njenoj vlasničkoj strukturi, želimo vas izvijestiti o sljedećem: Potpisan je sporazum između dosadašnjih vlasnika tvrtke prema kojem Tonči Huljić prepušta Romanu Majetiću svoj udio u kompaniji uz dogovorenu financijsku naknadu. Sporazum je stupio na snagu današnjim danom potpisivanja, te je od ovoga trenutka Roman Majetić vlasnik 100 posto udjela poduzeća Audio vizualne atrakcije d.o.o. Tonči Huljić i Roman Majetić nastavit će suradnju na projektima AVA produkcije u Srbiji", napisala je u službenom priopćenju izvršna producentica Sanja Damjanović.

Prvi neuspjeh produkcijske kuće AVA bila je serija "Urota", a s tek sedam posto gledanosti bolje nije prošla ni sapunica "Zakon ljubavi" koju su umjesto HTV-u bili primorani prodati Novoj TV, što im je stvorilo mnogobrojne probleme, jer su se prvi put dijelom trebali financirati od reklama. Upravo tada, nagađa se, pukla je ljubav među "kraljevima domaćih sapunica", a situaciji nikako nije pridonio kaos na snimanjima i loš odnosa sa suradnicima. Iako je AVA i dalje zarađivala novac, on je svakako bio mnogo manji nego inače. Državna televizija producentskoj kući Ring Multimedia plaća 170 tisuća kuna po epizodi njihove telenovele "Sve će biti dobro", a Majetić i Huljić po snimljenoj su seriji dobivali četrdesetak milijuna kuna. No, ništa više nije moglo popraviti narušene odnose. "Istina je da smo Tonči Huljić i ja u procesu raskida našeg poslovnog odnosa. Nadam se da ćemo uspjeti pronaći način po kojem će on dobiti zadovoljavajuću naknadu za svoj vlasnički udio u AVA-i", napisao je prije nekoliko dana Roman Majetić u svom priopćenju.

Ja imam jednu viziju, a on druge ideje

Majetić ni pod koju cijenu ne želi otići iz tvrtke u kojoj se, navodno, nalazi njegov početni kapital i vlasnički udio. Iako je taj udio bio znatno manji od Huljićevog, Roman je u tvrtku uložio više truda i rada. Huljić, koji se navodno želi posvetiti samo glazbi, kao razlog njihovog "prekida" naveo je to što on "ima jednu viziju, a Majetić druge ideje". Priča se i da je iznos Huljićeve otpremnine nekoliko milijuna eura. Majetića je, navodno, još više naljutilo što sa Huljićem iz tvrtke odlazi i njegova bivša djevojka Jelena Veljača. Ona više nije scenaristica "Zakona ljubavi", od prošle srijede, kad je u svađi napustila projekt. Dok AVA užurbano traži nove scenariste, čelnici Nove TV navodno su, zbog mizerne gledanosti, htjeli potpuno ukinuti seriju, no ipak su se dogovorili da je (zasad) ostave na životu. Promjena će, doznajemo, ipak biti, pa će se umjesto predviđenih 180 epizoda serije snimiti znatno manje.

Z.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara