Nakon oralnog seksa s partnerom dobila je tešku alergijsku reakciju

Nakon oralnog seksa s partnerom dobila je tešku alergijsku reakciju
Ilustracija: Instagram (na fotografiji nisu osobe iz teksta)

ANONIMNA 31-godišnja Španjolka je zbog gutanja partnerovog sjemena nakon oralnog seksa završila u bolnici, a razlog tomu je alergijska reakcija na penicilin koju je partner prije odnosa u organizam unio preko antibiotika, a na koje je ona alergična.

Tako je pala u anafilaktički šok, zbog čega je povraćala i počela se gušiti pa je hitno hospitalizirana u općoj bolnici Universitari d'Alacant. Tako je dobila dozu adrenalina i steroida kako bi mogla ponovno normalno disati. Španjolku su testirali te ju pitali je li ranije prije seksa unijela penicilin u organizam, za što je ona tvrdila da nije.

Kasnije se pokazalo kako je lijek za liječenje upale uha, koji je njezin partner popio četiri sata prije seksa, na amoksicilin-klavulanskoj kiselini, jednom obliku penicilina.

British Medical Journal Case Reports objavili su ovaj slučaj za koji tvrde da je prvi takav koji su zabilježili. Također, ljudima alergičnima na penicilin preporučili su korištenje kondoma prilikom seksa s partnerom koji se liječi tabletama i drugim lijekovima tog tipa koji bi mogli sadržavati neki oblik penicilina te imati opasne posljedice po njihovo zdravlje.

"Prema našim saznanjima, ovo je prvi prijavljen slučaj sumnje na amoksicilin-induciranu anafilaksiju kod žene nakon spolnog kontakta s muškarcem koji je uzimao lijek. Pretpostavljamo da se lijek oralno prenio putem njegovog sjemena", objasnila je Susana Almenara, glavna autorica izvještaja. Susana je istaknula kako su zabilježeni ovakvi slučajevi koji su se događali nakon ljubljena s partnerom, ali ovo je prvi put da im je netko došao s alergijskom reakcijom nakon oralnog seksa.

Kako piše The Sun, dotična se od alergijskog napadaja i njegovih posljedica potpuno oporavila tek nakon tjedan dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara