Nakon više od 20 godina vraća se ITD band, poslušajte prvu pjesmu

Nakon više od 20 godina vraća se ITD band, poslušajte prvu pjesmu
Foto: Press

PLESAČ na žici najavna je pjesma petog po redu studijskog albuma ITD banda koji se pojavljuje poslije više od dvaju desetljeća pauze.

"Davno sam rekao da ITD band nije zatvorio vrata svoga postojanja i da je jedini problem pauze u tome što smo pjevač i ja živjeli na dva kraja svijeta...Ovaj album je potvrda mojih riječi i potvrda postojanja benda", rekao je Miroslav Rus.

Sama pjesma je i autorski i pjevački nastavak rukopisa ITD banda, autor Miroslav Rus i vokal Brane Bekić, ali je aranžerski prilagođena današnjem doživljaju rock glazbe. Kao što i naslov pjesme govori, tema pjesme je neprilagođenost, posebnost, rekli bismo i čuđenje svijeta, što je u spotu odglumio plesač i glumac Tin Rožman, a što je i Miroslav Rus, autor pjesme te idejni autor spota, inače opčinjen likom i djelom Nikole Tesle, nježno naslonio i na Teslinu posebnost, jer kako kaže, a tko bi uopće i mogao biti “svijetlo u mraku” osim Nikole Tesle, što su i riječi iz same pjesme.

Po riječima Miroslava Rusa album se može očekivati na proljeće, poslije tri najavna singla.

Pravi bum ITD banda stigao je još davne 1986. s albumom "Plavi vojnik", koji je iznjedrio niz hitova poput Rođen u Zagrebu, Gradske cure, Sonja, Elena, i Vojnička, koji i danas traju. Album Skidam te pogledom iz 1988. godine, donio je novu porciju hitova, među kojima su se izdvajale Skidam te pogledom, Majko zemljo, Lagano umirem, Osvajam Beograd ili Tekila-šila, a kao gost na snimanju sudjelovao je i poznati američki gitarista Albert Lee.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara