Naslijedila je 800 milijuna dolara, a doslovno je umirala od gladi pred kamerama

Naslijedila je 800 milijuna dolara, a doslovno je umirala od gladi pred kamerama

Foto: Guliver Image/Splash

SERIJA American Crime Story: Ubojstvo Giannija Versacea podsjetila je svijet na smrt kreatora Giannija Versacea, ali i bacila novo svjetlo na njegovu obitelj.

Iako većina ljudi misli da ga je nakon ubojstva u srpnju 1997. godine naslijedila mlađa sestra Donatella Versace, istina je da je Donatella nakon bratove smrti dobila tek 20 posto dionica njegove kompanije. Deset posto više dobio je njihov brat Santo, dok je 50 posto dionica Gianni ostavio svojoj nećakinji, Donatellinoj kćeri Allegri.

Allegra Versace Beck imala je samo 11 godina kad je njen ujak ubijen, a ta je tragedija uz nesređene obiteljske odnose duboko utjecala na njen život.

Sve je kulminiralo 2010. godine, kad je Allegra napunila 18 godina i preko noći dobila 800 milijuna dolara. Mediji su se počeli baviti njom, a prve fotografije mlade nasljednice šokirale su svijet. Allegra je u to vrijeme imala samo 32 kilograma. Nakon što se podignula prašina, njena majka, koja je i sama na pistama forsirala premršave manekenke i oko toga se svađala s bratom tijekom njegovog života, poslala ju je na liječenje. U javnost je procurilo da Allegru hrane putem cjevčice.

"Moja kći je u teškom stanju, godinama boluje od teškog oblika anoreksije i veoma smo zabrinuti. Liječnici čine sve da joj pomognu", izjavila je Donatella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas 31-godišnju nasljednicu gotovo je nemoguće vidjeti u javnosti, a iako se navodno oporavila od anoreksije, prije dvije godine snimljena je kako trči s trenerom po Milanu. Iako je bila odjevena u široku odjeću, bilo je jasno da je i dalje izrazito mršava. Posljednji intervju dala je godinu dana nakon što je naslijedila ujakovu kompaniju.

"Više od svega htjela sam jednu stvar, biti nitko, biti neprepoznatljiva, da me ne love. Ipak, gdje god sam krenula, bila sam Versace. Nisam mogla pobjeći i to mi je nanijelo štetu. Mrzila sam Los Angeles", rekla je za Republicu.


Posljednja fotografija Allegre Versace Beck snimljena u rujnu prošle godine

Otkrila je i kako je iz njene perspektive izgledala bitka s anoreksijom.

"Godinama sam živjela u mraku. Nisam se sjećala ničeg prije tog stravičnog dana. Čak sam zaboravila kako je izgledao. Onda su mi se sjećanja vratila.... Emocije i sreća, te je konačno nestala praznina koja me plašila", rekla je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara